Very Strange WiFi

Discussion in 'NDS - Nintendo Wi-Fi Connection' started by Shad0wninja, Aug 9, 2010.

  1. Shad0wninja
    OP

    Shad0wninja Advanced Member

    Newcomer
    81
    1
    Mar 11, 2009
    Canada
    A very long time back, like about a year or two ago, I was able to go online WiFi with ANY game. Now, I re-downloaded Mario Kart DS to play with some friends again, but for some reason it won't connect to WiFi? I tried testing my connection but it says the connection is not in range. I tried to go online Dragon Quest 9, and WiFi worked very well! I even tried testing the connection, and it still worked. What the heck is wrong?! Lol. I have the same problem with Animal Crossing too. Its like the Nintendo brand games are not connecting to WiFi for me, but other brands are? Please help, I'm missing out on a lot of online play time with my friends!

    Other Info (If you need it)

    WEP Encryption
    Nintendo DS Lite
    Bell 2WIRE modem

    If you need more information, just ask. Again, please help!
     
  2. TwinRetro

    TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Global Moderator
    6,181
    4,802
    Aug 29, 2008
    United States
    Las Vegas, NV
    Make sure that you cave a clean ROM...that means untrimmed. some trimming programs, especially older ones, will trim the online portion of the game, making it unusable online.
     
  3. Maz7006

    Maz7006 iSEXu

    Member
    3,634
    30
    Aug 2, 2008
    Try resetting the router ? As in turning it off and on.

    Delete your old Nintendo wifi configuration?

    Plus what error code is it giving you wen you test the connection?
     
  4. Shad0wninja
    OP

    Shad0wninja Advanced Member

    Newcomer
    81
    1
    Mar 11, 2009
    Canada
    Error Code 51300. I have searched it up on the Nintendo Error Code search, but it just says its WEP key errors. That doesn't really help because my Dragon Quest 9 works perfectly.

    Thanks for the replies guys!
     
  5. trumpet-205

    trumpet-205 Embrace the darkness within

    Member
    4,363
    542
    Jan 14, 2009
    United States
    Which WEP did you used? 64 bit or 128 bit? Try using 64 bit.
     
  6. Shad0wninja
    OP

    Shad0wninja Advanced Member

    Newcomer
    81
    1
    Mar 11, 2009
    Canada
    Well I just figured out the problem..I changed my WEP sharing thing from WEP-OPEN to WEP-SHARED, and WiFi now works. Problem is, everything else in my entire home network are disconnected from the internet when I do this. I'm really hating this because I'm going to have to keep changing from OPEN and SHARED A LOT of times for people to get on the internet and to go online other things such has the Xbox 360 and PS3. Is there any way that I can keep my thing on SHARED, but have everyone else internet work?
     
  7. ProtoKun7

    ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Global Moderator
    7,511
    1,552
    Jan 3, 2009
    Gallifrey
    Have you tried setting all the other devices so they know the connection is WEP-SHARED now?
     
  8. shakirmoledina

    shakirmoledina Legend

    Member
    6,611
    218
    Oct 23, 2004
    Tanzania
    Dar es Salaam
    as he said, try connecting to the internet afresh and remove the prev settings completely