VC games show black screen

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by Souliousery, Oct 16, 2018.

  1. Souliousery
    OP

    Souliousery Member

    Newcomer
    1
    Dec 5, 2017
    Canada
    How can I fix this? I can't play Kirby.
     
  2. MaeseJesus

    MaeseJesus GBAtemp Fan

    Member
    5
    Apr 3, 2013
    You should give more information.

    What region is your system?
    How did you get those VC titles into it?
    Were downloaded normally, were installed through wad files and a manager?
    Which region those VC titles are?
    How are you trying to run them, through the Wii's menu, or through a loader?

    If you installed wad of games from another region on your Wii, most of the time won't work running directly from your Wii's menu. You would need something like USB Loader, select said title and go to its settings to force it run at the video format they were intended to.
     
    SonicMC likes this.
  3. SonicMC

    SonicMC GBAtemp Fan

    Member
    5
    Dec 6, 2007
    United States
    check the av/component/adapter you are using and if you are not using the standard av cable but component or an hdmi adapter. then try toggling the 480p/480i mode and see if it works on a different mode.
     
  4. Souliousery
    OP

    Souliousery Member

    Newcomer
    1
    Dec 5, 2017
    Canada
    My system is 4.3U, the VC titles were installed by WAD using a manager.
    All the VC titles are U.
    I'm running them through the SD card menu.
     
  5. MaeseJesus

    MaeseJesus GBAtemp Fan

    Member
    5
    Apr 3, 2013
    I've never tried to run a wad-installed game from the SD card menu, so I sadly can't give you advice, but I've read that for them to work the tickets (hidden files that get installed into your system when you download a digital game), need to be on the console for them to work.

    Could it be related to that?
     
  6. Souliousery
    OP

    Souliousery Member

    Newcomer
    1
    Dec 5, 2017
    Canada
    I'll try moving the game to the system menu as soon as I can get on my Wii.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Also, my Wii can play regular WiiWare games from the SD Card Menu.
     
  7. shinsekaito

    shinsekaito Member

    Newcomer
    1
    Sep 11, 2015
    Spain
    You probably need to patch IOS80 for this, I am not sure how to do that exactly, but I am sure there are tutorials out there.
     
  8. Souliousery
    OP

    Souliousery Member

    Newcomer
    1
    Dec 5, 2017
    Canada
    Can you link to one?
     
  9. shinsekaito

    shinsekaito Member

    Newcomer
    1
    Sep 11, 2015
    Spain
    I found this, although I never tried doing this so don't take my word for it.
    I have just read in the past about this issue.
     
  10. Trash_Bandatcoot

    Trash_Bandatcoot Your average GBAtemp fanboy

    Member
    6
    Jul 14, 2018
    Netherlands
    I always had the same issues where the console would be still on, but the Wiimote would disconnect. Here are some fixes:
    -Find a different version of the *.WAD.
    -Update the IOS that is required for the game to startup. You can check this with CustomizeMii.
    -Change the video settings with WiiMod Lite. Make sure your TV is compatible with the different settings and that the other homebrew applications won’t bug out.
     
Loading...