VBA question

Discussion in 'GBA - Emulation' started by kingofgamesgx, Aug 25, 2012.

Aug 25, 2012

VBA question by kingofgamesgx at 1:07 AM (923 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. kingofgamesgx
    OP

    Member kingofgamesgx Hitokiri Battousai

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    255
    Country:
    United States
    was playing MMBN4 on SCDS2 GBA Emu but it has a random save issues that kills your save data so i may have to play it on VBA question is 1.7.2 like posted in this topic still the best one to use or have there been any updates


    another question i had planned to use my PS3 controller to play will this work? (i know i gotta get Motioninjoy stuff to use it on a windows PC just wanna know if it will work for sure)



    any tips or advice is welcome
     
  2. Bean_BR

    Member Bean_BR GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 2, 2011
    Messages:
    236
    Country:
    Brazil
    there is a modded version of the original, and it's much better and regularly takes updates:
    http://vba-m.com/index.php
     
  3. kingofgamesgx
    OP

    Member kingofgamesgx Hitokiri Battousai

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    255
    Country:
    United States
    ok thanks ill look into it anything else i should know?
     
  4. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    http://www.emulator-zone.com/doc.php/gba/vboyadvance.html
    http://sourceforge.net/projects/vbam/

    http://www.bitgamer.su/wiki/index.php/Using_PS3_Controllers_in_Windows

    try things first and then ask questions.

    -another world
     
  5. ouch123

    Member ouch123 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 2, 2012
    Messages:
    353
    Country:
    United States
    Good advice in this case, but has also been the cause of many an explosion, at least in my life (don't ask).

    Also, if you bump into invisible walls at any point, try changing the frameskip to 0 (or keep it at 0 all the time if your PC can run it well). Even frameskip counts cause faux-transparency (flicker) to either just look solid or be invisible.
     
  6. kingofgamesgx
    OP

    Member kingofgamesgx Hitokiri Battousai

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    255
    Country:
    United States
    Thanks for the info Another World , and ill keep that in mind in case i ever run into it Ouch123


    now from what i have seen ill most likely use VBA-M was looking around there site and saw mention of a MMBN bug fix (though not in detail) and seeing i intend to replay MMBN4 i figured id go with it if it has fixed bugs as after losing my save on SCDS2 GBA Emu id rather not have anything like that happen again (which upon research is a bug that was present in gPSP the Emu that was ported to make the GBA Emu for iplayer and SCDS2 if the info i was reading is correct)
     
  7. superspudz2000

    Member superspudz2000 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    556
    Country:
    Canada
    what the hell is MMBN4 on SCDS2 ?
     
  8. Poly/Mono

    Newcomer Poly/Mono I'm going to kill myself on friday

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    4
    Country:
    Sweden
    Some flash card.
     
  9. porkiewpyne

    Member porkiewpyne Report-er

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    1,939
    Country:
    Australia
    MMBN4 = MegaMan Battle Network 4
    SCDS2 = SuperCard DS 2

    So Poly/Mono got part of it right :P
     
  10. Poly/Mono

    Newcomer Poly/Mono I'm going to kill myself on friday

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    4
    Country:
    Sweden

    Oh, I just though he meant what SCDS2 was, I assumed he knew what MMBN4 was.
     
  11. porkiewpyne

    Member porkiewpyne Report-er

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    1,939
    Country:
    Australia
    Hahaha don't worry about it. You could very well be right. Was just teasing ;)
     

Share This Page