USB not working anymore

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Gamezguled, Dec 21, 2009.

Dec 21, 2009

USB not working anymore by Gamezguled at 5:12 PM (716 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. Gamezguled
    OP

    Newcomer Gamezguled Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    31
    Country:
    United Kingdom
    Basically i got a hard drive which I formatted and put games on, they worked perfectly but I then updated my wii to 4.2 the safe way using one of the guides on GBAtemp and ever since then none of my Hard Drives or USB Stick work on any USB loader. As soon as I plug it, the hard drive/USB turn on and seems like it works but whenever i go on any USB loader the 30 sec countdown comes up and dosen't seem to recognize my HD. Any solution to this problem?
     
  2. mariobros1

    Member mariobros1 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    345
    Country:
    United Kingdom
    It seems like you lack an important ios,
    When I had my wii softmodded it wouldn't do any usb loading but when I followed zxzero's guide
    I could and it all seemed to work.
     
  3. Gamezguled
    OP

    Newcomer Gamezguled Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    31
    Country:
    United Kingdom
    Which ones, the one from the Update or the modding?
     
  4. davidsl_128

    Member davidsl_128 GBAtemp Brightsider

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    629
    Country:
    Colombia
    use the modding part, the update part is to install system 4.2
     
  5. Gamezguled
    OP

    Newcomer Gamezguled Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    31
    Country:
    United Kingdom
    i know i sound stupid, but should i do everything again? Would it be ok for me to install things on top of each other
     
  6. Gamezguled
    OP

    Newcomer Gamezguled Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    31
    Country:
    United Kingdom
    ok, i followed the Modifying part again, and it seems like the Hard Drive still dosen't work... any other solution???
     
  7. Eddie_Brock

    Member Eddie_Brock GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    341
    Location:
    Vancouver Island
    Country:
    Canada
    Make sure that you have your HDD connected to USB Port 1 on the Wii. (If you are looking directly at the back of the Wii, this is the one on the Right). Powered on before you start your loader.
     
  8. Gamezguled
    OP

    Newcomer Gamezguled Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    31
    Country:
    United Kingdom
    Did that, still dosen't work, well i guess im gonna have to restore my 4.0E NAND backup
     

Share This Page