USB Loader issue

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Moritz, Apr 27, 2009.

Apr 27, 2009

USB Loader issue by Moritz at 12:50 PM (699 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. Moritz
    OP

    Newcomer Moritz Member

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    49
    Country:
    Brazil
    Hello.

    I've got a kingston datatraveller 100 32gb, and everything works fine with all the usb loaders (1.1, 1.5, GUIs), except that it only boots the first game a added to the usb stick (the other games give a code dump screen or just a black screen), tried both ways, ripping from the loader, and using wbfs manager (tried 2.2.2 e 2.5), no matter what I do, just the first game boots.

    Does someone know whats the problem?

    Thanks

    Moritz
     
  2. Moritz
    OP

    Newcomer Moritz Member

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    49
    Country:
    Brazil
    Anyone?
     
  3. wiiNinja

    Member wiiNinja GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    378
    Country:
    United States
    If you used USB Loader v1.1 to delete some games from that USB stick, one or more games will be corrupted. v1.1 had a problem with deleting games. You may need to start again using the latest version 1.5 (or at least 1.4)
     
  4. Moritz
    OP

    Newcomer Moritz Member

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    49
    Country:
    Brazil
    I didn't unistall a game.

    First I formated my drive with wbfs manager 2.5, installed 1 game, it worked!
    then I installed some more games with wbfs manager 2.5, none of them worked, but the first I installed was still working.

    I formated the drive again and got wbfs manager 2.2.2.

    Installed one game that didn't work before, and then the only game that worked before, bang!, the first game I installed now (the one that didn't work before) worked, the second game didn't.

    Formated again, went to usb loader 1.1, ripped a game, it worked, ripped the second, it didn't work, but the first game still worked.

    Weird, no?

    Moritz
     
  5. wiiNinja

    Member wiiNinja GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    378
    Country:
    United States
    Yes, very weird.

    Maybe you can try using a wbfs manager only (on your PC) this time:

    * Init the drive
    * Add game1
    * Add game2
    * Extract game2 from the PC to see if it can successfully extract it
    * If there's no error, try using the USB loader on your wii to see if you can play game1 and game2.
    * If there's error extracting game2, then I would say there's something wrong with the process of adding a new game to your existing drive (wbfs manager maybe??).
     

Share This Page