USB Loader GX

By cyrex, Apr 19, 2009 5,954,196 26,948 39

  1. urafudgehead

    urafudgehead Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Does anyone else get an issue playing wi-fi games? I haven't tried any other games on wi-fi, but Call of Duty World at War lags when you play on wi-fi through the USB loader. Single player and everything else is speedy and works great, however it lags on wi-fi. It's not my internet's fault either, I have the original disk and it works just fine on wi-fi with no lag or anything. It especially starts lagging me if I'm host, but the other people in the game don't lag even if I'm host and I'm lagging. Any ideas?
     
  2. joshed

    joshed GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    174
    Country:
    United States
    i noticed the same thing
     
  3. wiibob

    wiibob GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    258
    Country:
    United States
    Quick Question, is there a way to get metroid prime and house of the dead 2 working, i heard it switches ios in the middle of the game, there a way around this?
     
  4. djricekcn

    djricekcn GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,087
    Country:
    United States
    Change the gametitle.dol to boot.dol and replace it or something around that premises
     
  5. Golfje

    Golfje GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    177
    Country:
    Netherlands
    So now we can set the "002 Fix" in the Game Load settings. If you do that with CIOS38 rev13a must i set the 002 Fix at the game settings also ???
     
  6. Bloodlust

    Bloodlust GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 25, 2006
    Messages:
    1,122
    Country:
    Hong Kong
    I thought dol switching was only available on neogamma for now?
     
  7. JohnnyCheeks

    JohnnyCheeks GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    162
    Country:
    United States
    No. That's the whole point of the universal 002 fix.
     
  8. Mantis41

    Mantis41 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,853
    Country:
    United States
    Metroid has always worked. If you are using an older version of cIOS you will need a disk in the drive, if it still fails after that try and adjust some of the custom setttings for that game. I can't vouch for House of the Dead but, if something does not work I just play around with the custom settings for example, video mode or turn the patches on or off, it hasn't failed me yet.
     
  9. wiimano

    wiimano GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    203
    Country:
    United States
    has anyone had success loading images and all that from the hard drive itself? I can't seem to get it to work. I have it set at USB:/images/ and USB:/images/disc and it won't load anything up, anyone know what the problem might be, or is it still not working correctly? It can read fat or fat 32 correct? it is formatted to fat 32, but it won't read the images, and I put the images folder on there, so they should show up, but they don't. any help mates?
     
  10. Triumph

    Triumph Member
    Newcomer

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    I Think this works with any loader, but you are replacing the main.dol with another, which would throw you right in the game, not allowing for saves.

    I'm hoping WiiPower (Made NeoGamma) or someone else is able to solve the multi-loading of dol's which would be a huge breakthrough, so if you launch Indiana Jones, you could play either game, Fate of Atlantis or the actual game.
     
  11. Mantis41

    Mantis41 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,853
    Country:
    United States
    This was mean't to be funny right, .................I mean.... it was wasn't it? [​IMG]
     
  12. ext23

    ext23 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    41
    Country:
    can somebody explain the country srting patch for me and whether this could be why mario galaxy isn't working? anybody know how to get it working on a japanese console?
     
  13. jsjar

    jsjar GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    114
    Country:
    in the settings menu select the default settings that worked for me
     
  14. wiimano

    wiimano GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    203
    Country:
    United States
    nah not supposed to be funny, dont really get what you are saying there with that mantis, I haven't had much time to read through all of this, so if theres something I am missing, then its because I haven't had a lot of free time, so I asked a simple question, I was told that I could do that with a fat or fat 32 partition, I changed the custom path to USB:/images and it wasn't working. So was I given false information here then, is this not possible to do with this loader?

    Default settings would go to SD path wouldn't it?

    I want USB path if possible, without the use of the SD

    I also read about how you can just rename the USB:/ or SD:/ and when I rename, I have to delete all, it doesn't let me just rename that first part of it, is there a way I am supposed to do that? It would be nice to just replace that part instead of everything.
     
  15. warlord2009

    warlord2009 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    Put the software on the USB FAT32 partition, delete all config files and start the software from USB without a SD inserted.
    Now the correct config files are created pointing to the default directories on the USB drive. Make sure you put the images in the correct directory on the USB drive.

    This worked for me when I switched from SD to USB for the loader and images.
     
  16. jsjar

    jsjar GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    114
    Country:
    Default settings would go to SD path wouldn't it?
    not if you don't have the sd card in
     
  17. Black.Pearl

    Black.Pearl Member
    Newcomer

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Gambia, The
    Everything worx perfect now ... Thank you for the great application and the nice ideas flying out from the gx-team ...
    In german language I would say: "HAMMERGEIL"


    P.S.: It would be nice, if you would publish the names of the fonts using in the loader grafix. (like team twiizers with the homebrew channel)
     
  18. ElBeano

    ElBeano Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Is there any way to get USB Loader GX cover art updating to play nice with the Wired Ethernet Adapter? If I attempt to do updating of any kind with the Wii set to use my Wired connection, I get a code dump. (I'll post the code dump tomorrow when I get a chance to switch it back to Wired and try it again)
     
  19. Saco

    Saco Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    I tried both an 8GB Pen Drive and a 40GB External HDD. I will investigate the sleep feature, I take it it's an option on the Wii settings?
     
  20. ElBeano

    ElBeano Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I believe that's a feature specific to some external hard drives. They spin down after a certain amount of time to try and save power, but unfortunately that has the effect of locking up the Wii from what I understand.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Loader,