1. MileX

    MileX Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    It's working now but I still get a black screen
     
    alexander1970 likes this.
  2. MileX

    MileX Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    Wiiflow and Usbloadergx dosent say cant mount no wbfs partition but cfg does.
     
  3. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,121
    Country:
    United States
    isn't that not self-powered? y cable, man. and, if it's in wbfs format, windows won't read it.
     
  4. MileX

    MileX Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    The hdd gives my black screen for some games like the flash drive. Would a Y cable solve that too?
     
  5. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,121
    Country:
    United States
    probably. if it's not self-powered, it's not getting enough juice.
     
  6. MileX

    MileX Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    How do u know if its self powered or needs a y cable.
     
  7. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,121
    Country:
    United States
    is the hdd connected to the wall outlet? if it's getting power from the wii itself, you should try a y cable instead.
     
  8. MileX

    MileX Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    Hdd is connected to wii. No wall outlet.
     
  9. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,121
    Country:
    United States
    yeah, y cable should fix it.
     
  10. MileX

    MileX Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    If that doesn't work I guess I'll tell u guys.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Oh yeah another question, do you plug both cables to wii or does one go in the wii and the other goes in to the wall.
     
  11. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,121
    Country:
    United States
    both go into the wii. one part of the cable is for power; the other part is for data.
     
  12. x1chris1x

    x1chris1x Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 22, 2020
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    *SOLVED* when I disassembled my Wii to clean it out. I out the ribbon connector backwards that connects to the DVD drive. I reopened the Wii and put the ribbon back in correctly. Now in USB loader GX I no longer get a black screen that eventually leads to the error message about ejecting the game disk


    *Original post*
    I recently got my modded Wii out of storage after many years of asking a family member. I modded my Wii back in 2010 and had everything working off my wd 1tb my book external HDD. Wii games along with homebrew apps were working flawlessly.

    For the past two days, since I set the wii up, I have not been able to get my Wii games to run off my USB drive. It can see them, in USB loader gx, but after selecting the game, say Mario kart Wii, and clicking start, it hangs on a black screen for a minute or two, then gives this message

    " error has occurred.
    Press the Eject Button, remove the
    Game Disc, and turn off the power to the
    console. Please read the Wii Operations
    Manual for further instructions."

    My switch firmware is 4.2
    I installed iOS 58 with iOS 58 installer
    I updated my cios following the guide highly suggested wii.guide/cios html

    Base 56 -> 249
    Base 57 -> 250
    Base 58 -> 251

    I am currently on my way to work so I can't post syscheck results, but I'm certain of what those three are set to.

    My HDD is split into two partitions.

    A 80gb fat 32 partition for homebrew apps and stuff
    800gb NTFS where all my wbfs games are stored.

    I also used a small 8 GB flash drive (fat 32) and tried to load Mario kart Wii off it with the same black screen and error message.
     
    Last edited by x1chris1x, Aug 7, 2020
    alexander1970 likes this.
  13. MileX

    MileX Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    59
    Country:
    United States
  14. MileX

    MileX Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    Usbloadergx not showing some game banners. Are my wbfs files corrupted? I've download wbfs from 2 different websites so how are they both corrupted?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Also when I click the game it doesn't play any music and the top part is black and the bottom says settings and play. When I click it, it boots right back to homebrew channel.
     
  15. MileX

    MileX Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    Pls respond:sad::cry:
     
  16. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,121
    Country:
    United States
    do you have a y cable? I've seen times where banners don't show up, but the game still works. I think it's a bug;.
     
  17. MileX

    MileX Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    59
    Country:
    United States
  18. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,121
    Country:
    United States
    what? both ends should be plugged into the wii.
     
  19. MileX

    MileX Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    I'll buy a cheap one from ebay

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Back to what I was saying is that the y cable didnt fix the black screen
     
  20. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,121
    Country:
    United States
    did you post a hacksden syscheck somewhere?
     
    alexander1970 and MileX like this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - loading, Loader, screen