USA Wii with Original Wiikey not working after 4.3u any help ?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by chrisgcox3, Oct 28, 2010.

  1. chrisgcox3
    OP

    Newcomer chrisgcox3 Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    United Kingdom
    Hello everyone
    A friend accidently updated my USA wii which as an original wiikey to firmware 4.3u ( ive installed version 1.99 wiikey update too )

    now original jap games wont boot on it or backups, can anyone help me fix this please ?

    copies and some original jap games wont boot any more, i dont have the homebrew channel or anything like that any help would be very much welcome
    thanks
     
  2. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,898
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    You can either launch your games with Gecko OS or NeoGamma using the correct settings, or you can install Priiloader and enable region-free disc-loading. Native region-free disc-loading with the Wiikey was disabled in 4.2, I believe.
     
  3. chrisgcox3
    OP

    Newcomer chrisgcox3 Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    United Kingdom
    ive managed to install the homebrew channel using smashstack with a copy of usa smash bros

    where do i go from here please?
     
  4. koji2009

    Member koji2009 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    1,193
    Country:
    United States
    After installing the homebrew channel, if all you want to do is load backups get one of the two programs listed above (Gecko OS or NeoGamma) to use to load non-US games.


    Nintendo in System Menu 4.2 implemented stricter region controls via the system menu disc loading option... This gets around it. The only other way around it is to install Priiloader and use the startup hack to remove the region check, but this option will not work next time nintendo updates the system menu priiloader will be overwritten and you'll have to reinstall it.
     
  5. TheShadowRunner

    Member TheShadowRunner I'm like you, I have no name.

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    657
    Country:
    United States
    Just patch your 4.3U System Menu with Startpatch 4.3U.
    A one time patch, then you'll be able to launch import dvd backups like you used to with your wiikey.

    http://wiibrew.org/wiki/StartPatch

    (wiibrew seems down atm, so try later if you're interested..)
     
  6. koji2009

    Member koji2009 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    1,193
    Country:
    United States
    I actually would recommend NOT using startpatch unless you have bootmii as boot2. If something screws up with startpatch (and it does occasionally happen) it leaves you with a non-working system menu and no way to fix it. Priiloader can be set to autoload so you don't know it's there and provides a (limited) layer of protection at least.
     
  7. chrisgcox3
    OP

    Newcomer chrisgcox3 Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    United Kingdom
    hi guys thanks for the help

    im trying to load the homebrew browser but it connects and keeps coming up with this error 10076
    dont knopw how to get around this
     
  8. Porobu

    Member Porobu Gbatemps Shiny Latias

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,042
    Country:
    Spain
    to be safe that your wii is ok i would remod it with modmii
     
  9. chrisgcox3
    OP

    Newcomer chrisgcox3 Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    United Kingdom
    any idea how to fix the error on the hombrew browser ? my console is connected fine to the internet
     
  10. chrisgcox3
    OP

    Newcomer chrisgcox3 Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    United Kingdom
    dam still getting error 10076
    on the homebrew browser no idea whats going wrong [​IMG]?
     

Share This Page