Updates slow it down?

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by jumpman17, Dec 12, 2007.

Dec 12, 2007

Updates slow it down? by jumpman17 at 4:02 AM (1,251 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. jumpman17
    OP

    Former Staff jumpman17 He's a semi-aquatic egg laying mammal of action!

    Joined:
    Apr 11, 2003
    Messages:
    8,972
    Country:
    United States
    OK, I just updated the firmware to the new one with the new Shop Channel design. I also downloaded Photo Channel 1.1.

    Now when I click messages, it loads those fine. But when I choose return to Wii channel menu, it takes about 4 seconds. And when I load the Shop Channel, it goes to a black screen for a year and a half until it even begins to connect.

    Anyone else experiencing these problems?

    My Wii is not modded BTW.
     
  2. JKR Firefox

    Member JKR Firefox Back.

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    1,130
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I'm seeing the same issue now. I went and updated after I read your post. It appears to be the Shop Channel update causing the issue though.

    - Fitzy
     
  3. Sick Wario

    Member Sick Wario Club Nintendo

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    1,206
    Location:
    NNID: godrugal
    Country:
    United Arab Emirates
    i have noticed that loading a VC game (sf2 turbo) takes about 3x as long as before the update for some reason
     
  4. jumpman17
    OP

    Former Staff jumpman17 He's a semi-aquatic egg laying mammal of action!

    Joined:
    Apr 11, 2003
    Messages:
    8,972
    Country:
    United States
    Wow, so Nintendo made a Sony update huh? [​IMG] Hope they fix this soon.

    EDIT: OK, it seems to be working fine now today. Oh, and bought Pokemon Snap. Fun fun.
     
  5. tomqman

    Member tomqman This Is Everyone's Fault But Mine.

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    894
    Location:
    Isle Of Wight
    Country:
    United Kingdom
    i havnt had any slow downs on my menu/channels
     
  6. Takeshi

    Member Takeshi GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    1,946
    Country:
    Germany
    I'm gonna test it too and report back.

    OT: Is Pokémon Snap really that good?
     
  7. tomqman

    Member tomqman This Is Everyone's Fault But Mine.

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    894
    Location:
    Isle Of Wight
    Country:
    United Kingdom
    i got yoshi story instead of snap (snap dies really fast but still fun [​IMG])
     
  8. Takeshi

    Member Takeshi GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    1,946
    Country:
    Germany
    Everything's fine over here. No lag getting into the shop channel or when starting a VC game after the update(s).
     
  9. pimpyT

    Member pimpyT GBAtemp Regular

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    115
    Country:
    United States
    Ran the update and I haven't experienced any slow-downs running anything.
     
  10. iffy525

    Member iffy525 not famous

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    751
    Country:
    United States
    Same here.
     
  11. paul1991

    Banned paul1991 Banned

    Joined:
    May 5, 2007
    Messages:
    680
    Country:
    United States
    I never updated my photo channel, but I updated the system. Everything is working fine on my end.
     
  12. coops024

    Member coops024 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    130
    Location:
    Southampton UK
    Country:
    United Kingdom
    Me neither !
     
  13. Torte

    Member Torte GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 10, 2006
    Messages:
    510
    Country:
    New Zealand
    Yoshi's Story hmm... why is it so popular? I have the original N64 cart (god forbid), but it's pretty gay and boring.
    Anyway, I feel that after the update, I have more disconnecting woes than usual... may be because of Christmas looming-holiday period, though.
     
  14. JKR Firefox

    Member JKR Firefox Back.

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    1,130
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Bah, redid the update and everything is fine now.

    On another note, Pokemon Snap FTW!!!

    - Fitzy
     
  15. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    For me, the "Blank screen" time, is completely random. It seemed to hang yesterday when launching Zelda TP (original disc), the day before was fine, today, also fine, but slightly slower.

    I guess we'll never know what happens during the "boot" sequence.
     

Share This Page