Hacking updated failed and nand can't be restored

shgadlic

Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 30, 2008
Messages
18
Trophies
1
XP
302
Country
Iceland
well my problem is this, i tried to update my 4.1e wii to 4.2 with Zektor guide - if i would chcked again i would use the 4.2 firmware updater that he posted later on - and the update failed.
the steps i made was the following:
1. installed shop channel via marc's shopping channel update - worked like a charmed.
2. install ios70 with tourch sign via DOP-IOSv8 - worked aswell
3. after d/l all the IOSs and systemmenu i needed (include the ios60 stub) i installed them with wad batch installer - here is where the shit hit the fan.

in a stupid move using wad batch installer instead of the mannger - this is what i get for tring to make my life easier - it try to install all the wads
that i allready d/l and put in the right folder and it failed in the middle and boot up my wii so it is now as good as a brick.
well i tought why not try to restore it with bootmii but then i got the famous "dump from anther wii".
well i tried to combined the two bin files togther and no use nothing works. this is a back of my own 4.1 wii.

not i can get in to bootmi and in to HBC and if this back is useless - i hope not - maybe can i try to install ios again throu the wad mannager?
maybe ever install the old ones istead. i know witch ios it installed ok and witch its just gave me an error wile istalling.

hope someon can help me.
in the case i can install again can i try to install the new shop channel and new 4.2e update?
 

FenrirWolf

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,347
Trophies
1
Location
Sandy, UT
XP
615
Country
United States
If you can get into the HBC, simply install the old not-stubbed version of IOS60 or a sane verion of IOS70 if you actually made it to 4.2
 

FenrirWolf

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,347
Trophies
1
Location
Sandy, UT
XP
615
Country
United States
May as well. You might want to update your NAND backup once it's back to normal first, though. The problem is probably thst you made the backup with beta3 and those have to be tweaked a bit to work properly. Beta4 fixes that.
 

shgadlic

Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 30, 2008
Messages
18
Trophies
1
XP
302
Country
Iceland
i tought that that is the case cos i currntely have beat6 version of bootmi/HBC/DVDX installed.
i also have some cioss installed - hemes and winakoko - so its not be effected by it i persume.

maybe i sould uninstall the ios70 aswell?
 

shgadlic

Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 30, 2008
Messages
18
Trophies
1
XP
302
Country
Iceland
ok, thanks for the help my firend
smile.gif
 

G0dLiKe

who needs a title ;)
Member
Joined
Aug 2, 2009
Messages
1,674
Trophies
0
Website
db.tt
XP
206
Country
United States
To restore with your 4.1 Firmware you have to google for Bootmii v0.3-KEYFIX and follow the instructions in the readme.

After that, your Nand is recognized as your own by your Wii.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    SylverReZ @ SylverReZ: / jks