Unusual USB Detection Issue

DoofusJr Sep 23, 2019.

  1. DoofusJr
    OP

    DoofusJr Newbie

    Newcomer
    1
    Sep 23, 2019
    United States
    Hi,

    Weird issue here. Switch charges and outputs HDMI fine, but is never detected by Windows nor dongle. Can rcm no problem. Never hear the USB device connection sound. USB port has been replaced.

    What gives?
     
  2. EmulateLife

    EmulateLife GBAtemp Psycho!

    Member
    7
    May 30, 2016
    United States
    Get TegraRCMGUI and install the drivers.
     
  3. DoofusJr
    OP

    DoofusJr Newbie

    Newcomer
    1
    Sep 23, 2019
    United States
    I have done that, several times. Tried various cables and even bought a new one with the resistor. Also, tried various ports on the computer. It never shows in Device Manager nor does it even come up as unrecognized.
     
  4. DoofusJr
    OP

    DoofusJr Newbie

    Newcomer
    1
    Sep 23, 2019
    United States
    Going to try OTG to my phone as a last resort. Not holding out hope though.
     
  5. DoofusJr
    OP

    DoofusJr Newbie

    Newcomer
    1
    Sep 23, 2019
    United States
    And OTG does not work. Tries to charge the Switch and that is all. I am at a loss.
     
  6. Testo

    Testo Member

    Newcomer
    2
    Jun 13, 2019
    Germany
    My switch isn't recognized over usb either, but I can inject payloads with the RCMLoader Jig. Don't know why this works but it's better than nothing
     
  7. ikithme

    ikithme GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 28, 2015
    United States
    Sounds like somethings up with your USB-C port on the switch, you said it was replaced, I'd bet that the connection has come loose in some way.
     
  8. DoofusJr
    OP

    DoofusJr Newbie

    Newcomer
    1
    Sep 23, 2019
    United States
    RCMLoader Jig does not work either. Nothing happens when going into RCM, just a blank screen. Yes, it is an unpatched version.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    That is the weird part, symptoms are the same before the port replacement. I am thinking it could be the USB chip itself.
     
  9. DoofusJr
    OP

    DoofusJr Newbie

    Newcomer
    1
    Sep 23, 2019
    United States
    Manually installed driver. TegraSmashRCM just says waiting for device.
     
  10. Elanges

    Elanges Newbie

    Newcomer
    1
    May 29, 2018
    Malaysia
    Hi, have you find the solution for your problem? im having a similiar issue.
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...