Twilight Princess black screen

Discussion in 'Wii - Hacking' started by IAmError, Mar 8, 2011.

Mar 8, 2011
  1. IAmError
    OP

    Newcomer IAmError Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    I'm having a problem playing Twilight Princess. When I start the game, the intro plays fine....it says "press A+B to begin" or something like that. I press A+B, and the screen goes black.

    I have searched everywhere for a solution. I came up with a lot of threads about similar problems, but I can't seem to get anything to work for me. I was using IOS249 (r21)...I downgraded to IOS249 (r17) because I think that is where I was the last time I played this game. I got the same result. I tried to load it up using IOS222 and I get the same results. I have tried force NTSC, several different USB loaders...I'm not sure what else to try. I downloaded a new version of the game thinking that the game ISO may be corrupt. That one doesn't load at all... I do own this game, but my kids left it at my parents house, so I haven't been able to test the CD to see if that works. I can try that later this week if I can't get this to work.

    My Wii is at 4.2U.
     
  2. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,894
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    Use ModMii to install 249d2x56 and make sure you are using the latest version of Configurable USB Loader. This should solve your problems. If not, run sysCheck and paste the results here.
     
  3. IAmError
    OP

    Newcomer IAmError Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    Thans for replying Lacius. I tried your suggestion installing 249d2x56, and I'm still getting the same result. Here is the output of the syscheck. Do you see anything wrong?


    sysCheck v2.1.0b6 by Double_A
    ...runs on IOS61 (rev 4890).

    Region: NTSC-U
    System Menu 4.2U (v481)
    Homebrew Channel 1.0.8 running on IOS61
    Hollywood v0x11
    Console ID: 54651544
    Boot2 v3
    Found 233 titles.
    Found 36 IOS on this console. 7 of them are stub.

    IOS4 (rev 65280): Stub
    IOS9 (rev 778): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS10 (rev 768): Stub
    IOS11 (rev 256): Stub
    IOS12 (rev 269): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS13 (rev 273): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS14 (rev 520): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS15 (rev 523): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS16 (rev 257): Trucha Bug ES Identify Flash Access NAND Access
    IOS17 (rev 775): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS20 (rev 256): Stub
    IOS21 (rev 782): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS22 (rev 1037): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS28 (rev 1550): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS30 (rev 1040): Trucha Bug ES Identify Flash Access NAND Access
    IOS31 (rev 3349): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS33 (rev 3091): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS34 (rev 3348): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS35 (rev 3349): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS36 (rev 3351): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS37 (rev 3869): Trucha Bug
    IOS38 (rev 3867): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS50 (rev 5120): Stub
    IOS51 (rev 4864): Stub
    IOS53 (rev 5406): Trucha Bug
    IOS55 (rev 5406): Trucha Bug
    IOS56 (rev 5405): Trucha Bug
    IOS57 (rev 5661): Trucha Bug
    IOS60 (rev 6400): Stub
    IOS61 (rev 4890): No Patches
    IOS70 (rev 6687): Trucha Bug
    IOS222[38] (rev 4): Trucha Bug ES Identify NAND Access USB 2.0
    IOS223[38] (rev 4): Trucha Bug ES Identify NAND Access USB 2.0
    IOS249[57] (rev 21): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS250 (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS254 (rev 65281): BootMii
    BC v6
    MIOS v10

    Report generated on 2011/03/08.
     
  4. DeadlyFoez

    Member DeadlyFoez Banned

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    5,222
    Country:
    United States
    You must have has cIOS corp or darkcorp installed previously.

    Run the ModMii wizard again and tell it that your wii is a virgin. Make sure you follow all of the steps exactly to a T.
     
  5. IAmError
    OP

    Newcomer IAmError Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    OK, I ran the ModMii wizard, and followed all of the instructions, but I still get the same result for that game. I'll get the game disc tomorrow and try to reload it.
     

Share This Page