1. Tanglee

    OP Tanglee Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 2, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Portugal
    I've been playing Pokémon Platinum, and sometimes I would like to soft reset the game but when I press the button combination it doesn't work, so I need to reset twilight menu++ by going to the 3DS menu and opening the app again.

    Does anyone know how to soft reset games on twilight menu++?
     
    alexander1970 likes this.
  2. alexander1970

    alexander1970 Thank you,Santa.
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    11,784
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    The usual Combination is L+R+DOWN+B for 2 Seconds.

    But for some Reason (maybe @Robz8 knows why ?) sometimes it did not work.
    For myself I did not have any Issues with the Reset on DS Games.

    Thank you.:)
     
  3. Tanglee

    OP Tanglee Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 2, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Portugal
    Yeah that works, but I meant the "real" soft reset that pokémon has integrated on it, for some reason the game one does not work!
    It still works quicker then closing TWL++ and opening it again!

    Once again, thank you!
     
    Robz8 and alexander1970 like this.
  4. justjack

    justjack GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    265
    Country:
    Chile
    I tried it and it worked (L+R+Start+Select).
     
    Robz8, Tanglee and alexander1970 like this.
  5. Tanglee

    OP Tanglee Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 2, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Portugal
    Oh.. I thoguht it was (L+R+Select) only! Thank you so much!
     
    Robz8 and alexander1970 like this.
  6. MuzzyCerdo

    MuzzyCerdo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 15, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    Spain
    Wherever I click L+R+START+SELECT it gives an error and shuts down my old 3ds
     
  7. Aravolt

    Aravolt Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 18, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I also have this problem
     
  8. jambo_szm

    jambo_szm Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 1, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Brazil
    Soft resetting worked on my DSI, it only took longer to boot the games as it showed the ndsbootstrap screen at the beggining. It didn't work both on my 3ds and new 3ds xl though.
     
  9. agBAZE

    agBAZE Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 28, 2020
    Messages:
    5
    Country:
    Venezuela
    Soft reset works for me on DSi XL.
    Do you have your SD formatted as recommended? It can change some things.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Twilight, Reset,