TT Card Not Working On Repaired DS

Discussion in 'DSTT' started by dozygimp, Nov 28, 2009.

Nov 28, 2009
  1. dozygimp
    OP

    Newcomer dozygimp Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    I have recently sent my ds off to total console repairs for a repair! hard to believe that!

    When they returned the ds it no longer runs the tt card just goes to the reset screen i.e. set time date etc etc.

    I contacted TRC and they told me they repair the consoles to nintendos specs and the tt cards are illegal?

    it runs origonal games but have tried the r4, tt, and n5 card which all dont work......

    any ideas?

    would they have updated so it runs a r4I card?

    thanks for your help

    Paul
     
  2. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    1. what kind of ds?
    2. ALL FLASH CARTS ARE ILLEGAL
     
  3. dozygimp
    OP

    Newcomer dozygimp Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    yeah i know they are illegal but they are good! [​IMG]

    i am using it on a ds lite

    cheers
     
  4. twit21

    Member twit21 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    181
    Location:
    Anchorage, AK
    Country:
    United States
    DSTT carts have a history of not making very good contact with the slot 1 connections. You can try the trick that has worked for so many other DSTT users: place a shim of some kind between the back of the DSTT cart and the back of slot 1 to force the DSTT contacts into connection with the slot 1 contacts.
     
  5. TheNewbPleaser

    Member TheNewbPleaser GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    130
    Location:
    Costa Rica
    Country:
    Costa Rica

    try that if it dosnt work 2 bad lol!
     
  6. iRhyiku

    Newcomer iRhyiku Member

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United Kingdom
    OMG THEY R UPDATED DA FIRMWARE o.o
     
  7. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Set the date, time and all other info then try again.
     
  8. Donato_Dobango

    Member Donato_Dobango GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    647
    Country:
    United States
    One thing you should always consider: spend the 5 bucks and have Nintendo send you a new DS and then send the broken one back to them. I did that 3 times so far and each time it's been no problem.

    I do have to set the date/time before I can get anywhere, though. Are you sure they didn't just send you a refurbed DS because yours couldn't be fixed?
     
  9. dozygimp
    OP

    Newcomer dozygimp Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    have tried all of the above but every time i insert a flash card of any decription the same problem......

    gotta to be a firmware update !

    cheers
     
  10. jackdanielchan

    Member jackdanielchan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    539
    Country:
    Japan
    Hmmm, have you tried putting in a 1.4 updated DSi compatible cartridge inside your newly repaired DS, it could be the same anti-piracy software as the DSi...
     
  11. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    its just a DS right?sigh,you can't exactly "update"the DS' firmware just like that unlike the DSi.on first post you listed crappy cards to test,do you have something like M3 Real or something to try on?also you can always have it replaced by Nintendo
     
  12. dozygimp
    OP

    Newcomer dozygimp Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    havent tried the ds1 firmware yet...thats the next thing

    might have to swap it in a shop somewhere [​IMG]

    thanks for yor help
     
  13. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    *ahem
    you want help so badly you can at least state if your DS is a DSi or a DSLite/Phat.if its DSi check out the settings and see if it's 1.4(top right hand corner i believe)if so then update your DSTT by finding the 1.4 updater(forgot too lazy to find) in ndstt.com
     
  14. Hehe Moo

    Member Hehe Moo Moo?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,137
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    lolzed he's already stated that it's a DS Lite.

    "yeah i know they are illegal but they are good!

    i am using it on a ds lite"
     
  15. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    oh lol,it aint obvious.the other dude messed me up abit too.its your ds with the problem,have it switched
     
  16. DarkWay

    Member DarkWay tsubasa hiroge

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    1,552
    Location:
    Cornwall
    Country:
    United Kingdom

    ...can you read? he clearly says he's using it on a ds lite.

    ontopic: never heard of this problem before although it is possible they've updated your ds firmware during the repair (if they're doing it by nintendo's specs its definately possible) if the paper trick or setting all the options in the main menu of the ds doesn't work its possible you'll need a new ds
     
  17. chnkpk

    Newcomer chnkpk Member

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    Canada
    Heres what happened, they didn't actually fix your dslite, they just replaced it

    The one you happened to get back had the newer firmwares on that that prevent alot of the older cards from working, your option now is to buy a new card, shouldnt run you more than 15 bucks, adios
     
  18. dozygimp
    OP

    Newcomer dozygimp Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    today i tried an r4i card in it....it still dont work!

    think the option left for now is to try and swap it somewhere

    chers

    paul
     
  19. Ace

    Member Ace GBATemp's Patrick Bateman

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    1,035
    Location:
    Manhattan
    Country:
    Sweden
    Or......
    You COULD (but I'm ABSOLUTELY NOT recomending it) install FlashMe. It MIGHT save your DSL, but it's more probable that it'll brick.
    In my honest opinion, go get it swapped, or tell the repairers that they've flashed/modified/swapped your DS without consent. What kind of company would do that anyways? [​IMG]
     
  20. twit21

    Member twit21 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    181
    Location:
    Anchorage, AK
    Country:
    United States
    What kind of company would distribute an OS patch for their console that serves no other purpose than to find and remove and and all homebrew or third-party code that may be present on the system?
     

Share This Page