this happening to anyone else?

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by integra2913, Apr 2, 2010.

Apr 2, 2010
  1. integra2913
    OP

    Newcomer integra2913 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    16
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Ok here's the deal ive been playing pokemon soulsilver and had to restart twice. Each time I reached kanto i'd save at some point and turn it off. Some time later I turn it back on and the game completely restarts. I have to start over. I'm sick and tired of having to play through the game for a third time if it resets.

    Anyone experiencing this or know what this is?

    Btw I'm using acekard 2i with akaio 1.6 rc2
     


  2. vergilite

    Member vergilite GBATemps Regular Clown

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    737
    Location:
    Liv-Liv-Liverpool YEAH!
    Country:
    United Kingdom
    weird im using a m3i and its never happened to me :S might be the card firmware, have you upgraded to the latest firmware ?
     
  3. integra2913
    OP

    Newcomer integra2913 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    16
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    It's on the latest firmware. Another thing I forgot to mention is that when I'm in johto everything plays fine. It only reset after going on the ship to vermillion city
     
  4. Mantis41

    Member Mantis41 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,853
    Location:
    earth
    Country:
    United States
    Try increasing the save size. I have mine set at 8M but you could try higher.
     
  5. gameguy95

    Banned gameguy95 Needs More Furries!

    Joined:
    Jan 27, 2009
    Messages:
    1,119
    Location:
    Furrytown
    Country:
    United States
    ^i do that how?_? i seriously want to know because currently, pokesav HGSS makes 512kb saves
     
  6. _Chaz_

    Member _Chaz_ GBAtemp's Official Mook™

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    5,624
    Country:
    United States
    Nope, try backing up game saves and going from there.
     
  7. .Darky

    Member .Darky GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    1,163
    Location:
    Lima
    Country:
    Peru
    wat

    8MB? A 1MB save file is enough.
     
  8. integra2913
    OP

    Newcomer integra2913 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    16
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    thanks guys im gonna speed through the game again and see if anything works
     
  9. GreatCrippler

    Member GreatCrippler Greatness Fallen

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    1,141
    Country:
    United States
    How do you increase the save file size?
     
  10. KazoWAR

    Member KazoWAR GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,751
    Location:
    Winter Haven
    Country:
    United States
    there is no point, the all of the main NDS Pokemon games use 512KB sav files.
     
  11. DeltaBladeX

    Member DeltaBladeX GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    331
    Country:
    New Zealand
    They said 8M. Maybe meant to be 8Mb (megabits), which is equal to 1MB (megabyte).
     
  12. .Darky

    Member .Darky GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    1,163
    Location:
    Lima
    Country:
    Peru
    There you go.
     
  13. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    I experienced no crash when i went to vermilion city. maybe you just fail.
     
  14. Mantis41

    Member Mantis41 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,853
    Location:
    earth
    Country:
    United States
    If you are having trouble check your the size of your save file on your PC. If it isn't already 1MB then do the following.
    Highlight the game in akAIO press Y and then Y again for ROM settings. Change the savetype to 8M wich is a 1MB save.
     
  15. 5%

    Member 5% GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    453
    Country:
    lollol

    Aw man, I'm using AK2i 1.6 RC2, hopefully I won't have to deal with this eh? I'm on my way to the third gym eh?
     
  16. Jemlee

    Member Jemlee GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    237
    Location:
    Arwing
    Country:
    Japan
    This sound quite serious... i have the 7th badge now and will test this issue. akaio rc2

    Arwing ftw
     
  17. fearofshorts

    Member fearofshorts GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    479
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    For the love of god use an 8Mbit save file!
    Platinum used one, and it screwed up in a similar way when you got far enough with a lower-size save.
    Plus there's not much point in not doing it, esp. if it protects your save game.
     
  18. Mantis41

    Member Mantis41 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,853
    Location:
    earth
    Country:
    United States
    Thanks Fearofshorts. Its like bashing your fuken head against a brick wall some times in here. [​IMG]
     
  19. SignZ

    Member SignZ Timelord

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    2,080
    Country:
    Germany
    ^this
     
  20. integra2913
    OP

    Newcomer integra2913 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    16
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    nice but it's not crashing, the game just completely resets when I turn it back on after getting that far
     

Share This Page