Hacking The Ultimate Virgin 4.0 Softmod Guide

kongsnutz

WOT?!?
OP
Member
Joined
Jul 19, 2008
Messages
1,623
Trophies
0
XP
1,273
Country
United States
See it HERE


As with my 4.0 update guide this is easy to use and to follow!!

Have any Questions, please ask.

NOTE:

Will not work on the LU64+ Wii consoles that have been selling recently (i'm sure a solution will be found soon)

Have Fun!!

NOTE 2: I cannot stress enough about following all steps as they are, do not skip parts and do not try different ways whilst following guide. (It'll just not work)

NOTE 3: Internet connection on Wii needed, Offline install not possible yet.
 

mega man x

Active Member
Newcomer
Joined
Nov 24, 2008
Messages
26
Trophies
0
XP
83
Country
United States
Like posted in the other forum, THIS WORKED FLAWlESSLY. I am now trying to figure out how the HBC works and how to get the USB loader working lol

Wii was a Launch wii, fully updated without any previous homebrew up to 4.0
 

kongsnutz

WOT?!?
OP
Member
Joined
Jul 19, 2008
Messages
1,623
Trophies
0
XP
1,273
Country
United States
HBC works as follows:

You have boot.dol files. (for each app)

These need to run from an folder called "apps" on the root of the SD card.

In the folder "apps" make a new folder (for the app you want) eg, apps/usbloader

In that folder place the boot.dol, meta.xml and icon.png (icon and meta optional)

so my usbloader layout is as such:

apps/usbloader:

boot.dol
meta.xml
icon.png

Load HBC and now it will show the app USB Loader (or whatever it's called in the meta.xml)

choose it and it'll load.


Hope that helped!
 

Prisoner

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 30, 2007
Messages
217
Trophies
0
XP
41
Country
Italy
so the IOS36.wad is a trucha patched IOS36...but if I install the cIOSv7.wad, isn't it the same?
or the v7 uses the IOS37?
 

kongsnutz

WOT?!?
OP
Member
Joined
Jul 19, 2008
Messages
1,623
Trophies
0
XP
1,273
Country
United States
No preloader because it's not needed and i don't use it. (lol)

CIOS is a modified IOS36 that installs as ios249 on the wii

IOS36 is indeed trucha patched (and installs as IOS36), and needs to be installed before using iosdowngrader.
 

TeenTin

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 20, 2007
Messages
1,251
Trophies
0
XP
701
Country
Hong Kong
kongsnutz said:
See it HERE


As with my 4.0 update guide this is easy to use and to follow!!

Have any Questions, please ask.

NOTE:

Will not work on the LU64+ Wii consoles that have been selling recently (i'm sure a solution will be found soon)

Have Fun!!

NOTE 2: I cannot stress enough about following all steps as they are, do not skip parts and do not try different ways whilst following guide. (It'll just not work)

How about OFFLINE installation ? More stable.
 

kongsnutz

WOT?!?
OP
Member
Joined
Jul 19, 2008
Messages
1,623
Trophies
0
XP
1,273
Country
United States
Offline installation not possible atm.......sorry.

It stable, very stable in fact, it doesnt download much at all, tiny patches...and that it.
 

setete

Member
Newcomer
Joined
May 10, 2009
Messages
8
Trophies
0
XP
48
Country
France
Hi,
I am blocked at the level of cios donwgrader. " dowloading content *69 " it is almost 2 hours and several times since I move off again but always blocked has this place, somebody can you him to help me?
thank's
 

croupier

New Member
Newbie
Joined
May 10, 2009
Messages
1
Trophies
0
XP
1
Country
United States
it works on my virgin system menu 4.0, i just managed to install HBC and backup launcher, loaded with a burned DVD of MOH Vanguard 2007, it worked flawlessly.
thanks for all the efforts, i've been hanging around here for 1 month since i bought my new Wii console without installing HBC before updating firmware to 4.0.

Cheers!
 

kongsnutz

WOT?!?
OP
Member
Joined
Jul 19, 2008
Messages
1,623
Trophies
0
XP
1,273
Country
United States
mega man x said:
do you recommend doing the extra steps?

Yeh i do to be the most compatible console.


QUOTE(setete @ May 10 2009, 01:42 PM) Hi,
I am blocked at the level of cios donwgrader. " dowloading content *69 " it is almost 2 hours and several times since I move off again but always blocked has this place, somebody can you him to help me?
thank's

CIOSdowngrader or IOSdowngrader, if you used CIOSdowngrader i can't help you as i never said to use it.

IOSdowngrader though, just restart and try again, turn off firewalls and antivirus during install.
 

Oaky

New Member
Newbie
Joined
Mar 30, 2007
Messages
2
Trophies
0
XP
46
Country
United States
Hi mate, excellent guide, I followed everything and it works, but could you please clarify the Further Steps a bit?

Where do I put what file on my SD card, etc etc. I'm a real newb at this.
smile.gif
 

kongsnutz

WOT?!?
OP
Member
Joined
Jul 19, 2008
Messages
1,623
Trophies
0
XP
1,273
Country
United States
kongsnutz said:
HBC works as follows:

You have boot.dol files. (for each app)

These need to run from an folder called "apps" on the root of the SD card.

In the folder "apps" make a new folder (for the app you want) eg, apps/usbloader

In that folder place the boot.dol, meta.xml and icon.png (icon and meta optional)

so my usbloader layout is as such:

apps/usbloader:

boot.dol
meta.xml
icon.png

Load HBC and now it will show the app USB Loader (or whatever it's called in the meta.xml)

choose it and it'll load.


Hope that helped!


So basically make a folder for iosdowngrader in apps and put the boot.dol in there.
Put ciosrev10installer exactly as is in the rar pakage. (the folder in apps and the .wad on the root)
Get and put wad manager in apps.
put IOS60.wad in a folder called wad on the root and run wad manager to install that.
 

Oaky

New Member
Newbie
Joined
Mar 30, 2007
Messages
2
Trophies
0
XP
46
Country
United States
Thanks a lot, I think I got it now.

There is just one more problem: When I try to install IOS60patched.wad through the WAD Manager I get ERROR! (ret = - 1029).

Everything else works.
 

kongsnutz

WOT?!?
OP
Member
Joined
Jul 19, 2008
Messages
1,623
Trophies
0
XP
1,273
Country
United States
All i can suggest is make sure CIOS is installed and Install IOS36


Also make sure when you start Wad Manager that it's using IOS249 when installing IOS60!!
 
General chit-chat
Help Users
    KenniesNewName @ KenniesNewName: https://platform.leolabs.space/visualization