Thread Status:
Not open for further replies.
  1. elixirdream

    elixirdream GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Country:
    Malaysia
    Burlyed,
    is back in business for DQ series!!!!?

    magic_marty,
    you can also use r4cce to add codes [​IMG]
    it supports cycloDS

    Unorigin,
    what is the flash card that you are using? if you are not using m3real or equilavent then you can either run the game by patch or bypass piracy code
    i guess you patched the game and it will change the game ID. This will make codes doesn't appear on your DS

    solution:-
    a)you can either continue play the game with your PATCHed game or use a clean rom (backup game save and rename the backup save as your clean rom name and you should be able to use it)
    the cheats should and would appear if you are using clean rom:)

    b)if you intend continue the patched game to use the other cheats in the .dat! use r4cce the . . . function to check what is your game's id and change accordingly

    PS: if you use clean rom make sure the piracy code is always on [​IMG]
     
  2. henkje.doc

    henkje.doc Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 5, 2006
    Messages:
    11
    Country:
    Netherlands
    Thanks Narin for the great Cheat files.

    I've having some troubles with the Dragon Quest V cheats on my M3 Real with firmware 4.8e (latest).

    The Cheats are shown in the menu, but they don't work.

    Piracy check is on. I have tried the clean rom and the prepatched rom and both have the same troubles.

    Other games (like Retro game challenge etc) have no troubles with the cheats.
     
  3. Unorigin

    Unorigin Member
    Newcomer

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    Senegal
    sorry, I am not using the patched version,(couldn't find one that worked..)I had the cheat screen, but what i meant was that there was no "Bypass piracy protection code" in it
     
  4. mrfatso

    mrfatso That guy!!
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    4,932
    Country:
    Senegal
    so...? If the code isn't there, then just add it yourself and if u can't be bothered to do that, then at the very least, tell us what flashcart are u using?
     
  5. Unorigin

    Unorigin Member
    Newcomer

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    Senegal
    Its not that I don't want to do it, I have been trying to, unsuccessfully, so please pardon my ignorance or lack of experience in these fields

    I'm using a Super card Slot one just for further infomation.
     
  6. Djay187

    Djay187 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    243
    Country:
    Sorry if this has been mentioned before but I've tried everything to get these cheats working on my R4 and still hardly any of them come up. Eveything that's listed on the first page I've done and still nothing. I'd be grateful for any help.


    It's ok kinda sorted it.
     
  7. mrfatso

    mrfatso That guy!!
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    4,932
    Country:
    Senegal
    have u try using ysmenu? have u check the game id? have u removed junk games? have u tried shifting the game that u wanted to the top of the list?

    super card, hmmm, try this thread?
    http://www.scdev.org/forum/index.php/topic,14557.0.html
     
  8. Unorigin

    Unorigin Member
    Newcomer

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    Senegal
    tried, re-trying now...phews....I'm tired.
     
  9. fa_demion

    fa_demion Member
    Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    28
    Country:
    Gambia, The
    Please read the 2 sites before and you'll find an answer for your question

    Sincerely,
    Holger
     
  10. tolomeo

    tolomeo Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 22, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    Thanks for the cheats, but I have a problem with the cheats on mi M3real (I have the last firmware, 4.8)
    I began the game with a parched version, where the cheats didn't work, so I decided to use the clean rom ( when I advanced in the game), where the cheats works perfectly but the problem it's that when I save the game it doesn't save perfectly and replace my party by another where I am in a strange castle called Pankraz and I can do nothing because if I go up stairs the game crashes. Piracy cheack is on.
    Thanks for the help and sorry for my english (I prefer spanish)
     
  11. Shoat

    Shoat GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    170
    Country:
    Gambia, The
    I don't know if this has been asked before (going through 500 Pages of discussion is too much to accomplish in a lifetime, but it would be in the cheat database if it was, right?), but I'd like to ask if someone is able to "translate" some of the Codes of Final Fantasy IV (U) to work for FFIV (E).

    I've been playing FFIV for a while now, but I missed quite a few Augments, so I was like "Hey, let's try to just copy the US codes and try them on the EU version, it worked for some Dragon Quest V codes, too!".

    Anyway, it didn't work, and since I have absolutely no Idea about how these codes work and how to make them work for the (E) version, I cannot do anything else then ask. (There seriously aren't ANY more codes then the few in your database for FFIV (E) in the whole internet, I mean, it's normal for european versions to have less codes then US versions, but this is going too far T_T)



    My plea is:

    Could anyone make a working "All Augments" code for the EU Version of FFIV?


    One of these (U) codes should be perfect for my cause if they were to be "translated" to (E):

    Code:
    Access Inventory and Check Keyitems Tab To Max Out All Keyitems
    520E7A84 EBFE58E3
    020E7A88 EAFC617A
    02000078 E3A02063
    0200007C E5C02002
    02000080 EA039E81
    D2000000 00000000
    This lower one would be even better though:
    Code:
    Item-after-Battle Codes
    920F2338 000010FF
    020F2330 00000000
    020F233C EBFC3741
    02000048 E59F0000
    0200004C E12FFF1E
    02000050 000023??
    D0000000 00000000
    
    (Where ?? is B0-BF and C0-C6 for each of them)







    I would owe anyone a billion thanks if he could do me the favor to make one of this this codes work.
     
  12. blanco613

    blanco613 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    150
    Country:
    United States
    just wann say thanks to narin for all the cheat code updates , you save me a lot of time =)
     
  13. hikarushirou

    hikarushirou Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    I don't suppose there's a place out there where one could ASK for codes? There's a couple games I'd really like a code or two for...
     
  14. D3R3LIC7

    D3R3LIC7 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    45
    Country:
    United States
    Whenever I activate cheats on the patched DQ5 on an R4DS, the game fails to load. I just get a white screen.

    What can I do? I just want some gold.
     
  15. mrfatso

    mrfatso That guy!!
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    4,932
    Country:
    Senegal
    u can go here to request for your code: http://gbatemp.net/index.php?act=ST&f=39&t=116242
     
  16. Harima-San

    Harima-San Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    22
    Country:
    France
    If you are just starting the game (no savegame at all), you shouldn't immediately activate cheats ! It crash down the ROM !

    But often this happen when you attempt to activate too many cheats at time ! Try to activate one cheat at time ! It should work ! But some cheats make the rom crash even if there are only one cheat code activated !

    So start the game normally (without any cheats) and try to go far enough in the story ! So try to activate cheats ! ^^

    I've got this problem with my M3 Simply ! And this is the way to solve it (in my case) !

    Hope it helps you ! [​IMG]
     
  17. elixirdream

    elixirdream GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Country:
    Malaysia
    D3R3LIC7,
    are you using the r4 1.18 or yasumenu?
    give yasumenu a try... at least it got better compatibility with cheats [​IMG]
     
  18. dsrules

    dsrules GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    6,498
    Country:
    here's a bypass privacy check code for DQ5(U) for those whose having problem with the one in the cheat database, I ported it from the (J) version:

    Dragon Quest 5 (U)
    bypass privacy check
    2209C798 000000CC


    not fully tested, but you can get off the ship and save fine in the first town (that's how far I've played), reload save file fine.
     
  19. YummyDrumsticks

    Newcomer

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I am not sure why, I have the DS Simply M3 and all the cheats work fine, but it doesn't work for either of the Rune Factory games.

    Please help me out.
     
  20. Zenith94

    Zenith94 1337 h4x0r f0r t3h w1nz
    Member

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    825
    Country:
    United States
    Could I request a "Game Runs Faster" cheat for Pokemon Pearl (U)? I used the one for (2107) FF:CC Ring of Fates (U) and its great.
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - compilation, massive, thread

Thread Status:
Not open for further replies.