Tatsunoko Vs Capcom

Discussion in 'Wii - Hacking' started by WhiteWingedKnigh, Jan 4, 2009.

Jan 4, 2009

Tatsunoko Vs Capcom by WhiteWingedKnigh at 12:04 AM (2,278 Views / 0 Likes) 26 replies

  1. WhiteWingedKnigh
    OP

    Member WhiteWingedKnigh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    263
    Location:
    Ummm.....
    Country:
    United States
    Hi i was patching the game from NSTC-J to NSTC-U and everything went well, then at the end it said it was patching to main.dol thing, but the thing is I've been sitting here for an hour and it still hasen't finished patching it... Is there something wrong or should i attempt again?

    Help?
     


  2. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Patching the main.dol shouldn't last longer than a few seconds. Does Wiifrii patch the main.dol, or are you using a 2nd program for this? Do you really need more than the language patch?
     
  3. WhiteWingedKnigh
    OP

    Member WhiteWingedKnigh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    263
    Location:
    Ummm.....
    Country:
    United States
    wiifrii v2.3b yes the language thats it.
     
  4. WhiteWingedKnigh
    OP

    Member WhiteWingedKnigh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    263
    Location:
    Ummm.....
    Country:
    United States
    Well what should i do? Im only using WiiFrii
     
  5. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    If you only patch the language you could try to extract the main.dol with WiiScrubber and patch it with the generic wii patcher.

    The alternative would always be to use a loader (Gecko OS, Gamma, SoftChip) and set it to force language.
     
  6. sentinel5000

    Member sentinel5000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    379
    Country:
    Puerto Rico
    Why is people so obsesed to patch this game for it to work on an NTSC console, HELLO its the same NTSC, only that its NTSC-J, you just download, burn and run, simple as that!
     
  7. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    I don't like patched .isos too. But if somebody has a modchip and wants to run it from the disc channel, then i guess you need to patch it.
     
  8. WhiteWingedKnigh
    OP

    Member WhiteWingedKnigh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    263
    Location:
    Ummm.....
    Country:
    United States
    Heres what im getting,

    [ Select Region Patching....]

    a. NTSU-U to PAL
    b. NTSU-J to PAL
    c. NTSU-J to NTSU-U
    d. NTSU-U to NTSU -J
    e. PAL to NTSC-U
    f. PAL To NTSC-J

    q. Exit installation

    Select Option: I chose C.

    [ Patching From NSTC-J to NSTC-U....]

    @@ Reading "main.dol" From Partition 1
    @@ Patching ISO Region Code
    @@ Patching game video mods
    @@ Patching Game Language
    @@ Writing patch "Main.Dol"

    It just stays there.

    And i don't see gamma with a force language option either, it has for video modes but not language.

    Posts merged

    BTW this game does work without the patching, i was playing it earlier, im just trying to patch the language to english, cuz i can't read japanese!
     
  9. sentinel5000

    Member sentinel5000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    379
    Country:
    Puerto Rico
    Well its easier to find the games wiki, and learn what the options does.
     
  10. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    I never needed to patch it, but i'm pretty sure you can select it somehow. And in SoftChip i know for sure that you can force the language there.

    Do japanese games contain english language data? And if then why?
     
  11. WhiteWingedKnigh
    OP

    Member WhiteWingedKnigh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    263
    Location:
    Ummm.....
    Country:
    United States
    I just want the game in english, and WiiFrii is failing to do that for me, It's still apparently writing Patched "Main.Dol"
     
  12. sentinel5000

    Member sentinel5000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    379
    Country:
    Puerto Rico
    yep, try softchip and see if it works.

    Posts merged

    Hmmm, you want the game in englishh, I didnt know that was possible...
     
  13. WhiteWingedKnigh
    OP

    Member WhiteWingedKnigh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    263
    Location:
    Ummm.....
    Country:
    United States
    Ahhh, I don't wanna download softchip... lol, is there any other way to patch the game language?
     
  14. sentinel5000

    Member sentinel5000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    379
    Country:
    Puerto Rico
    Have you even done this b4 with another game?
     
  15. WhiteWingedKnigh
    OP

    Member WhiteWingedKnigh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    263
    Location:
    Ummm.....
    Country:
    United States
    i thought it was possible, people in another thread were talking about the game language being in english.

    EDIT: Nope i haven't tried with another game.
     
  16. sentinel5000

    Member sentinel5000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    379
    Country:
    Puerto Rico
    I just googleed and I found nothing, I dont think that this program will find every text and every audio and translate it...
     
  17. WhiteWingedKnigh
    OP

    Member WhiteWingedKnigh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    263
    Location:
    Ummm.....
    Country:
    United States
    Ahh, weird, some guy most of decieved me and the others then.

    I don't care about the language just the text.

    I know whats the option to start the game but the rest im bummed
     
  18. sentinel5000

    Member sentinel5000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    379
    Country:
    Puerto Rico
    There ya go:

    Main Menu

    Since the main menu is in Japanese, it can be frustrating to figure out what mode you're picking. Thanks to MarkMan from the TvC Thread, he has translated the menu:
    アーケード = Arcade Mode
    バーサス = Vs. Mode
    サバイバル = Survival
    タイムアタック = Time Attack
    トレーニング = Training
    プレイデータ = Play Data
    オプション = Option
    ショップ = Shop
    ギャラリー = Gallery
    オリジナルゲーム = Original (Mini) Games

    This is in order. When you hit the start button at the title screen, you are highlighting Arcade Mode.
     
  19. WhiteWingedKnigh
    OP

    Member WhiteWingedKnigh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    263
    Location:
    Ummm.....
    Country:
    United States
    alrite now i gotta remember that... now for the buttons...

    I hope someone comes with a patch for this.
     
  20. sentinel5000

    Member sentinel5000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    379
    Country:
    Puerto Rico
    I dont think you can patch a game without at least a file for it in english, which I dont think it exist.
     

Share This Page