Tatsunoko Vs Capcom Help

Discussion in 'Wii - Hacking' started by raenef, Dec 11, 2008.

Dec 11, 2008

Tatsunoko Vs Capcom Help by raenef at 5:48 PM (18,340 Views / 0 Likes) 129 replies

  1. raenef
    OP

    Member raenef GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    164
    Country:
    United States
    I have A USA Wii With V3.2 and backup loader 0.3. I was wondering since this is a JAP Game Do I have to Region Free it or just burn it like any game?

    Thanks
     


  2. WildWon

    Former Staff WildWon EXTERMINATE!

    Joined:
    Apr 4, 2008
    Messages:
    2,814
    Location:
    8-Bit Heaven
    Country:
    United States
    I have not tried this myself yet, but from other forums and other people, i believe you can just d-load, burn and play. Don't hold me 100% to it, but i'm pretty damned sure that should work [​IMG]
     
  3. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    Use Force Ntsc and tada.
     
  4. meohsix

    Newcomer meohsix Advanced Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    80
    Country:
    United States
    just burn and play it works fine
     
  5. raenef
    OP

    Member raenef GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    164
    Country:
    United States
    Oh ok thanks [​IMG]. Anyone know how long it takes to Download?
     
  6. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    4 hours, 35 minutes, 6.7777 seconds, 1 milisecond
     
  7. Raziel5000

    Member Raziel5000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    zerof is so precise, I LOVE IT!!!! thats how long it took me too!!!
     
  8. vettacossx

    Member vettacossx Wii Theme Team Founder

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    1,329
    Location:
    Right Behind You! Uh Oh!
    Country:
    Ireland
    game works perfect on my 3.3u WITH Gamma ntsc-j version of the game burned to a dvd-r maxell brand disc with IMGburn @ 16X write speed and it plays flawlessly! the boss is a big red freekin ball! lol
     
  9. uzirider

    Newcomer uzirider Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    Benin
    I have a PAL wii and a pal TV, and the game keeps booting in black and white! If i force PAL 60 it goes in a green screen and nothing happens, if i force NTSC it stays black and white! What should i do?
     
  10. Kroam17

    Newcomer Kroam17 Member

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    Netherlands
    uzirider: use a component cable with a 60 Hz compatible tv/beamer. Older models or composite make NTSC black and white. It's not the backups fault, just your hardware setup.

    Does anyone know if you HAVE to patch the region from NTSC-J to PAL for PAL Wii's, or can you just burn the image without changing anything?
     
  11. vettacossx

    Member vettacossx Wii Theme Team Founder

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    1,329
    Location:
    Right Behind You! Uh Oh!
    Country:
    Ireland
    1: Try running wiisyndicates Regionfrii patch on it

    2: or try the game Decrypted by patching with Backup creator GUI

    3: Try Waninkoko's IOSpatcher and set it to IOS249 then pray!

    4: Try wizzle shizzle dizzle on the ISO that can usually help a PAL user a gr8 deal

    those are a few things you can try to get a different result [​IMG]

    On a NTSC-U wii i just choose FORCE NTSC and it loaded up right away! 1:1 so I would first try to patch/change its region...


    EDIT: btw i dont know if this matters but i have all the old "ios wads" installed as well (ios55 and the like for wiispeak)
     
  12. uzirider

    Newcomer uzirider Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    Benin
    My TV is compatible, my cable is the shitty composite. So, with a component i could just boot the game, or force the NTSC and it will be in color?
     
  13. uzirider

    Newcomer uzirider Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    Benin
    With regionfrii will it boot in "force PAL 60" mode?

    I'm sorry to be annoying, i just don't want to waste loads of DVDs in failed attempts [​IMG]
     
  14. docoweatpie

    docoweatpie Newbie

    Starfall is fine too, if you don't want to modify the ISO.
     
  15. uzirider

    Newcomer uzirider Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    Benin
    No problem in modifying the iso, if it's safe (and works)
     
  16. ganons

    Member ganons GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    1,944
    Country:
    United Kingdom
    i wanna install starfall but i have 3.1e how do i get hold of 3.2e?
     
  17. vettacossx

    Member vettacossx Wii Theme Team Founder

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    1,329
    Location:
    Right Behind You! Uh Oh!
    Country:
    Ireland
    well if you dont care to experiment to find out and report back then you will have to wait for someone who has it working in PAL to post i have 3 friends that can confirm when they get back from work whom live in the UK I will ask them what they had to do to get it running and post back later if there is not already a post to determine if it works Patched on a PAL console...

    good luck I am sure it wont be long before someone has reported it check the compat thread may have already been posted even!
     
  18. kitt050383

    Member kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    648
    Location:
    New Jersey
    Country:
    United States
    Use waninkoko's WiiFrii v2.3b
    Patch the iso to:
    -NTSC
    -ENGLISH or whatever language


    Or try using GeckoOS with force NTSC and VIDtvPatch...

    -kitt050383

    Use anyreion changer v1.1b to upgrade to 3.2E then use IOS Downgrader V1...
    NOT cIOS DOWGRADER!!!! But IOS Downgrader v1.... By Waninkoko...
     
  19. uzirider

    Newcomer uzirider Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    Benin
    I'm testing right now.

    I snatched regionfrii 1.21 and patched the ISO to PAL region.

    Now burning, report coming soon
     
  20. Prisoner

    Member Prisoner GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    217
    Country:
    Italy
    no need to be patched, or wiifriied...

    PAL console, 3.2, component Tv.....works perfect...
     

Share This Page