System Menu Hack

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Daveak, Aug 9, 2009.

Aug 9, 2009

System Menu Hack by Daveak at 11:00 AM (874 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. Daveak
    OP

    Newcomer Daveak Newbie

    Joined:
    Aug 7, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I thought this would be the best spot to put this mostly because a backup loader wouldn't doing this necessarily as this would be a separate type of hack.

    The idea is to modify the Home button menu to not only show Wii Menu, Reset (Wii), Wiimote options BUT to also add a button that would forward you right back to your USB Loader of choice. Maybe a direct link to the Loader you have in your menu channels?


    This is more of a nice little time saving feature than a necessity but thought it would be cool and others would enjoy - if it is possible to create.
     
  2. skawo96

    Member skawo96 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    United Kingdom
    It may be possible for System Menu, but you'd have to patch every single game/channel with that home menu.
     
  3. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    I mean, IF you:

    -Install Preloader
    -Install a forwarder .dol or a full .dol of your favourite Loader of your choice
    -Set Preloader to Autoboot this .dol
    -Set the Return to Systemmenu

    You have this. Launch a game with Wanins cIOS, then in the Home Menu press Reset, dang, youre back in your Loader. What you want is nearly impossible to do. And you can already have this (like I described above).

    Btw: It's realy usefull, I love it [​IMG].
     
  4. Arm the Homeless

    Member Arm the Homeless Custom Title

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    1,762
    Location:
    /home/andy/
    Country:
    United States
    The home menu that you see in game is programmed in the game, not the system menu.
     
  5. Swizler

    Member Swizler GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    298
    Location:
    San Antonio,Texas
    Country:
    United States
    if it was programed in the system menu the wii would need more memory
     
  6. KirovAir

    Member KirovAir Dutch Alcoholic Programmer

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    587
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    As a small concept, you could patch a game on the fly with an edited home menu. Should be possible I think.
     
  7. kornychaos

    Member kornychaos Organized.

    Joined:
    Jul 7, 2007
    Messages:
    270
    Country:
    United States
    once the usbloaders integrate the new geckoos source, should be possible.
    considering there are now trainers out there which patch on the fly using geckoos.
    so, i'm going to believe that an option could be created for usbloader to patch the home menu.
     

Share This Page