Hardware Switch will not turn on or charge please help!

KaptinFantastic

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 14, 2019
Messages
12
Trophies
0
Age
40
XP
93
Country
Canada
Hello all! Here is my problem.
I didn't use my switch for about a month. One day I went to boot it up into cfw using my jig and RCM loader. The RCM loader light came on, but the Switch flashed something red on the screen then shut off. I tried turning it back on normally nothing. I tried all the different ways to reset it ie power button reset, volume button and power, unplug ac from the wall, the switch, etc.. nothing.

I've let it charge for days, not even the battery icon comes on. I've checked the AC for damage, the usb port for damage, everything looks ok. I've even tried the dock. The dock keeps flashing green but nothing happens.

The last thing I wanted to try is to pull the battery, but before I do that is there anything else I should try? Please help!!

Thanks in advance!
 

KaptinFantastic

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 14, 2019
Messages
12
Trophies
0
Age
40
XP
93
Country
Canada
Update: I just took the switch apart. I disconnected the battery, left it disconnected for a bit and plugged it back in. Nothing happened. I tried again while also disconnecting the Flash Memory, reconnected everything and still no power. Any help would be greatly appreciated. Thank you!
 

thesjaakspoiler

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2018
Messages
597
Trophies
0
Age
122
XP
791
Country
Afghanistan
Can you measure the voltage of the battery?
If it is too low, the Switch won't even charge it.
That's some safety feature.
AFAIK the Switch also won't boot without a battery.
For about $20 you can get a replacement battery on Amazon.
 

Milenko

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 16, 2017
Messages
3,230
Trophies
1
XP
4,305
Country
Australia
Plug it into the power cord and let it charge for 20 minutes, if it drains in RCM it will take at least that long to get to a measurable percent
 

de9ed

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 22, 2020
Messages
249
Trophies
0
Age
28
XP
710
Country
Canada
If you really want to fix the switch, I recommend watch tronicsfix video on switch repair. The most common point of fault is m92,p13,bq IC . Check for shorts
 

KaptinFantastic

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 14, 2019
Messages
12
Trophies
0
Age
40
XP
93
Country
Canada
thesjaakspoiler I'll try a new battery. I'll order it this week. If that fails, I can always sell the battery.

Milenko I had it charge directly ( not docked ) for like 36 hours. Still a no go.

de9ed I'll take a look, but I don't know much about that kind of stuff. I would have to take it to a shop.

Thank you all for responding. If anyone else has any ideas, keep them coming.
 

KaptinFantastic

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 14, 2019
Messages
12
Trophies
0
Age
40
XP
93
Country
Canada
Update: Had a friend of mine change the " IC " and now I can get power and charge. Issue I'm having now is I can't get it to boot into OFW. It will boot into CFW but I get an error there too. Please see photos. Any help is greatly appreciated!

--------------------- MERGED ---------------------------

Sorry, I forgot to attach this one.
 

Attachments

  • 20210622_104803.jpg
    20210622_104803.jpg
    1.2 MB · Views: 87
  • 20210622_113657.jpg
    20210622_113657.jpg
    899.7 KB · Views: 87
  • 20210622_113849.jpg
    20210622_113849.jpg
    893.7 KB · Views: 78
  • 20210622_113918.jpg
    20210622_113918.jpg
    1.1 MB · Views: 82
  • 20210622_114051.jpg
    20210622_114051.jpg
    933.2 KB · Views: 91
  • Screenshot_20210717-115440_Gallery.jpg
    Screenshot_20210717-115440_Gallery.jpg
    474.6 KB · Views: 84

de9ed

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 22, 2020
Messages
249
Trophies
0
Age
28
XP
710
Country
Canada
Update: Had a friend of mine change the " IC " and now I can get power and charge. Issue I'm having now is I can't get it to boot into OFW. It will boot into CFW but I get an error there too. Please see photos. Any help is greatly appreciated!

--------------------- MERGED ---------------------------

Sorry, I forgot to attach this one.

from your atmosphere error. would you be able to go into your root folder>atmosphere>content and delete the 01000000000060 folder.
 

KaptinFantastic

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 14, 2019
Messages
12
Trophies
0
Age
40
XP
93
Country
Canada
I will give it a shot, but it gives me the same error 2101-0001 when I try to boot OFW..

In the end, if it will only boot CFW, I'm ok with that. Thanks. I'll keep everyone up to date.
 

KaptinFantastic

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 14, 2019
Messages
12
Trophies
0
Age
40
XP
93
Country
Canada
de9ed: I tried to go into the root and find the file but was unsuccessful. The only one that was there ended in " 16 "

For whatever reason, I can't even open up TegraRcmGUI on my PC either to try and inject a payload from their. So frustrating!!
 
General chit-chat
Help Users
    AliceCE @ AliceCE: