1. bombob

    OP bombob Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 4, 2020
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    Hello I have a v1 switch that wasnt booting and was charging at 0.4A. had a short around the p13usb. Changed the chip and it booted fine but wasnt docking. took it apart again and found one of the hdmi filter coils that was faulty. Replaced it and it still wouldnt dock.but all of a sudden it wouldnt boot anymore. Shows nintendo logoand shuts down.

    1-sending HEKATE it would only show the battery logo on a black screen (tried different known good batteries)
    2-sending reinx it still wouldnt boot (shows a lot of info saying its patching hos and when it comes to booting,it shuts down)

    Battery reads 3.69v
    usb port shows no damage
    removed p13usb chip and tried to boot without it (as suggested by @SheriffBuck) to same result
     
    Last edited by bombob, May 29, 2020
  2. bombob

    OP bombob Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 4, 2020
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    I am going to replace bq24 chip will let you know
     
  3. Ttm3

    Ttm3 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 16, 2020
    Messages:
    144
    Country:
    United States


    Try an older version of hekate. I'm having the same issue on a console that I can't get to boot into hekate 5.2.0. I have no problem booting into 5.1.3
     
  4. bombob

    OP bombob Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 4, 2020
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    let me try that
     
  5. bombob

    OP bombob Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 4, 2020
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    It booted the older version of hekate as @Ttm3 suggested but it doesnt read the battery state. I replaced the bq241 but it still would not boot or read the battery. Tried different batteries with same results.
    it stays on even without the power cable on hekate or any other payload
     

    Attached Files:

  6. Ttm3

    Ttm3 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 16, 2020
    Messages:
    144
    Country:
    United States
    I have this exact same problem... I'm considering the max17050 but I hate bga chips
     
    bombob likes this.
  7. bombob

    OP bombob Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 4, 2020
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    All the chips seem to be working as they shld.I will try swapping the MAX chip from a donor

    Sent from my SM-N960U using Tapatalk
     
  8. bombob

    OP bombob Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 4, 2020
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    The MAX chip was damaged from the alligator clips on my helping hand
     
  9. Ttm3

    Ttm3 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 16, 2020
    Messages:
    144
    Country:
    United States
    Did replacing the max chip allow it to start?
     
  10. bombob

    OP bombob Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 4, 2020
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    The one on my donor board is not better so I will have to order some. but I am confident replacing it would solve the issue.
     

    Attached Files:

  11. Ttm3

    Ttm3 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 16, 2020
    Messages:
    144
    Country:
    United States
    Have you found them reasonably priced? When I went looking for them they seemed pretty pricey
     
  12. bombob

    OP bombob Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 4, 2020
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    Umfortunately not.And they are being shipped from china

    Sent from my SM-N960U using Tapatalk
     
  13. Ttm3

    Ttm3 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 16, 2020
    Messages:
    144
    Country:
    United States
    I just had one with the same symptoms I replaced the fuel gauge but that didnt seem to help until I loaded hekate. It loaded into hekate then shut itself off then restarted and now it is fully loading. Not sure if this is normal but from now on after i replace a fuel gauge first thing I'll be doing is going into hekate
     
    Last edited by Ttm3, Jun 5, 2020
  14. bombob

    OP bombob Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 4, 2020
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    Well noted.Might be a first run calibration thing

    Sent from my SM-N960U using Tapatalk
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - nintendo, Switch, shuts