SSBB + NTSC-U Wii +CycloWiz =(Testing in progress)

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by Raganook, Feb 1, 2008.

  1. Raganook
    OP

    Member Raganook Raganook

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    717
    Country:
    United States
    I currently have both a Cyclowiz modded NTSC-U Wii and Smash Brothers Brawl, so for anyone in the same boat, I decided that instead of waiting around for someone else, I'd go ahead and update the Wii and see what happens [​IMG].

    Final Results: It takes a while to update the firmware, instead of nearly instantly like on a NTSC-J wii. However, the game is detected, loads, and runs flawlessly : ). The only noticable affect is duplicate news and weather channels.


    If a mod could change the topic name to "SSBB + NTSC-U Wii +CycloWiz = Works!" that would be great : ).

    Someone mentions in this topic it "semi-bricking" my wii. As far as I can tell, this is not the case.
     


  2. Biduleman

    Newcomer Biduleman Advanced Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    80
    Location:
    Québec
    Country:
    Canada
    Someone on youtube did it. You will get the dual channel bug but the game is working.
     
  3. Raganook
    OP

    Member Raganook Raganook

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    717
    Country:
    United States
    Fantastic. Did he do anything special (like the unplug trick), or just simply update?
     
  4. 0nyx

    Member 0nyx GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    100
    Country:
    United States
    And your Wii will still be 3.1U

    Edit:Simply do the update
     
  5. Raganook
    OP

    Member Raganook Raganook

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    717
    Country:
    United States
    Well then! I'm happy to hear its so easy!

    Trying it now [​IMG]
     
  6. Biduleman

    Newcomer Biduleman Advanced Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    80
    Location:
    Québec
    Country:
    Canada
    Simply update. And you'll also be in 3.1U, no J
     
  7. Raganook
    OP

    Member Raganook Raganook

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    717
    Country:
    United States
    Update 1) The Wii will not let you copy a SSBB save file > : (

    I own a NTSC-J Wii, which is what I've been playing Brawl on, and if I try this to my NTSC-U Wii, I would have to start all over and lose a day of playing.

    Anyone know a way around this ~_^
     
  8. Rammoth

    Member Rammoth GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 28, 2003
    Messages:
    463
    Country:
    United States
    There is no known way around that as far as I know.

    Btw, since it's already been tested, are you sure you want to semi-brick your wii for that?
     
  9. Raganook
    OP

    Member Raganook Raganook

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    717
    Country:
    United States
    lame lame lame. Oook, well, I've already said I'd verify, so even though this will officially now not even remotely help me, on to verification!

    Edit: See my first post...
     
  10. Rammoth

    Member Rammoth GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 28, 2003
    Messages:
    463
    Country:
    United States
    Cool ^^ Even though I have a PAL wii, it's nice of you to test it out for all the others as confirmation.

    And I just thought it would be semi-bricked, guess I've been understanding that part wrong. Thanks for letting us know man.
     
  11. DrQuack02

    Newcomer DrQuack02 Advanced Member

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    68
    Country:
    United States
    Thanks for testing it out, I'm in the exact same boat as you.

    All I'm waiting for is the dump now. I don't mind the duplicate channels...if I'm correct it makes the News, Weather etc. not work? That is until the next game with a firmware higher comes out in the US?

    I've never bothered with Japanese games...but I'm thinking brawl would be worth it.
     
  12. Raganook
    OP

    Member Raganook Raganook

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    717
    Country:
    United States
    I haven't tried opening the channels...I don't ever use them anyways [​IMG]

    I'm trying to figure out wth to do about the data that the Wii won't let me transfer over now! How absurd.
     
  13. H8TR

    Member H8TR GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    796
    Location:
    t-Dot
    Country:
    Canada
    Datel Powersaves (or w/e its called)
     
  14. BoneMonkey

    Banned BoneMonkey The cheese stash is a lie.

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    3,226
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    you have a legit copy of ssbb ?
     
  15. Raganook
    OP

    Member Raganook Raganook

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    717
    Country:
    United States
    Yes, original game.
     
  16. coolbho3000

    Member coolbho3000 GBATemp Kikkoman Naturally Brewed SoySauce Fanatic

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    2,095
    Location:
    Kikkoman Factory
    Country:
    Did you get duplicate news/weather channels?

    Thanks so much for being the guinea pig of GBATemp. [​IMG] I wonder why it takes a while to update on an NTSC-U Wii but not NTSC-J.

    EDIT: Answered by edit on topic. Thanks. I wonder if 15% trick works.
     
  17. Anakir

    Member Anakir Project: Melee

    Joined:
    Dec 20, 2006
    Messages:
    2,253
    Location:
    Canada.
    Country:
    Canada
    Sorry for being a nublet, but what does Semi-Bricking do to the Wii? It cuts off internet connection right? Just making sure.

    So to clearify once more.

    1. I update my Nintendo Wii without the Brawl Disc?
    2. Load Brawl in and it will duplicate 2 channels as an error but Brawl runs perfectly.

    And yeah, thank you for testing out to see if it works on a CycloWiz.
     
  18. Raganook
    OP

    Member Raganook Raganook

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    717
    Country:
    United States
    Again: As far as I can tell, NOTHING is wrong with the wii, it just has duplicate channels. So worry not [​IMG]
     
  19. triassic911

    Member triassic911 Burst Mode

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    2,743
    Location:
    NYC, USA
    Country:
    United States
    Hopefully the USA smash bros comes with an update than can undo that semi-brick.
     
  20. Tomobobo

    Member Tomobobo Champion.

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    985
    Country:
    United States

    Can you still access your Wii's settings? Can you still use the internet browser/wfc? These are things that don't work with a semi-brick. Make sure you can still use these settings and internet.
     

Share This Page