Hacking Some games return to WII Menu on load. Help!

ascetic0990

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 17, 2012
Messages
7
Trophies
0
XP
8
Country
United States
I have about 91 games on a WBFS formatted HDD and am using USB loader GX (using neogamma and wiiflow doesn't help). Most of them load fine but a handful return me to the wii menu after a moment of trying to load. They work fine on a friends wii so it's not the rips. Also these titles do not play the disc/background music when selecting them from the menu on USB Loader GX but working games always do.

Recent games that do not work are:

Last Story (PAL)
Pikimin 2 (NTSC-U)
Rhythm Heaven Fever (NTSC-U)

Here is my SysCheck:

sysCheck v2.1.0b18 by Double_A and R2-D2199
...runs on IOS58 (rev 6176).

Region: NTSC-U
System Menu 4.2U (v481)
Priiloader installed
Drive date: Unknown
Homebrew Channel 1.1.0 running on IOS58
Hollywood v0x21
Boot2 v4
Found 176 titles.
Found 51 IOS on this console. 1 of them are stub.

IOS3 (rev 65280): Stub
IOS9 (rev 1034): No Patches
IOS11 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
IOS12 (rev 526): No Patches
IOS13 (rev 1032): No Patches
IOS14 (rev 1032): No Patches
IOS15 (rev 1032): No Patches
IOS17 (rev 1032): No Patches
IOS20 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
IOS21 (rev 1039): No Patches
IOS22 (rev 1294): No Patches
IOS28 (rev 1807): No Patches
IOS30 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
IOS31 (rev 3608): No Patches
IOS33 (rev 3608): No Patches
IOS34 (rev 3608): No Patches
IOS35 (rev 3608): No Patches
IOS36 (rev 3608): No Patches
IOS37 (rev 5663): No Patches
IOS38 (rev 4124): No Patches
IOS40 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
IOS41 (rev 3607): No Patches
IOS43 (rev 3607): No Patches
IOS45 (rev 3607): No Patches
IOS46 (rev 3607): No Patches
IOS48 (rev 4124): No Patches
IOS50 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
IOS52 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
IOS53 (rev 5663): No Patches
IOS55 (rev 5663): No Patches
IOS56 (rev 5662): No Patches
IOS57 (rev 5919): No Patches
IOS58 (rev 6176): USB 2.0
IOS60 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
IOS61 (rev 5662): No Patches
IOS70 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
IOS80 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
IOS202[60] (rev 65535, Info: hermesrodries-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
IOS222[38] (rev 4, Info: hermes-v4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
IOS223[38+37] (rev 4, Info: hermes-v4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
IOS224[57] (rev 65535, Info: hermesrodries-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
IOS236[56] (rev 21006, Info: d2x-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
IOS243[37] (rev 21006, Info: d2x-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
IOS245[37] (rev 21008, Info: d2x-v8final): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
IOS246[38] (rev 21008, Info: d2x-v8final): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
IOS247[57] (rev 21006, Info: d2x-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
IOS248[56] (rev 21006, Info: d2x-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
IOS249[56] (rev 21006, Info: d2x-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
IOS250[57] (rev 21006, Info: d2x-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
IOS251[58] (rev 21008, Info: d2x-v8final): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
IOS254 (rev 65281): BootMii
BC v6
MIOS v10

Report generated on 2012/17/06.

Any ideas or help would be MUCH appretiated!
 

BORTZ

DO NOT SCREENSHOT
Supervisor
Joined
Dec 2, 2007
Messages
13,220
Trophies
2
Age
33
Location
Pittsburgh
XP
15,324
Country
United States
I have no idea really. Just guessing here.

My guess it that they are games the reload ios's. Try to block reloading ioss or have it ask you when it wants to reload.
 

AbdallahTerro

da KiNG
Member
Joined
Jan 14, 2012
Messages
6,052
Trophies
0
Location
Ideas factory :)
Website
ccabz.wordpress.com
XP
2,995
Country
I see your cIOS 245 through 251 have mixed rev of d2x v6 and v8 and redundant bases,
what I recommend is to install d2x v8 final pack or even better d2x v9beta pack (with all bases in slots 245>>251 for completion sake) though d2xv9beta base 56/57 in slots 249/250 might solve your issue.
Goodluck
 

ascetic0990

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 17, 2012
Messages
7
Trophies
0
XP
8
Country
United States
I see your cIOS 245 through 251 have mixed rev of d2x v6 and v8 and redundant bases,
what I recommend is to install d2x v8 final pack or even better d2x v9beta pack (with all bases in slots 245>>251 for completion sake) though d2xv9beta base 56/57 in slots 249/250 might solve your issue.
Goodluck


Did this today but still no luck. I'm guessing this has to be an odd issue with my HDD possibly? I'm out of ideas. Maybe I'll buy the NTSC version of Last Story when its released and that may possibly work. Thats what I care about most.
 

Kittymat

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
589
Trophies
0
Location
UK
Website
Visit site
XP
181
Country
I see your cIOS 245 through 251 have mixed rev of d2x v6 and v8 and redundant bases,
what I recommend is to install d2x v8 final pack or even better d2x v9beta pack (with all bases in slots 245>>251 for completion sake) though d2xv9beta base 56/57 in slots 249/250 might solve your issue.
Goodluck


Did this today but still no luck. I'm guessing this has to be an odd issue with my HDD possibly? I'm out of ideas. Maybe I'll buy the NTSC version of Last Story when its released and that may possibly work. Thats what I care about most.


Try forcing the video to NTSC (also try other options) on Last Story, this may help.

v9 causes me issues so I still use v8final (56) for most games, check your settings in GX (what version are you running), make sure emu nand (if you use it) is turned off for any problematic games.

If they work on a friends wii and not yours check what settings he has for the games you cannot play (inc the cios) HDD will not cause the issue you mentioned it is something else
 

ascetic0990

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 17, 2012
Messages
7
Trophies
0
XP
8
Country
United States
I see your cIOS 245 through 251 have mixed rev of d2x v6 and v8 and redundant bases,
what I recommend is to install d2x v8 final pack or even better d2x v9beta pack (with all bases in slots 245>>251 for completion sake) though d2xv9beta base 56/57 in slots 249/250 might solve your issue.
Goodluck


Did this today but still no luck. I'm guessing this has to be an odd issue with my HDD possibly? I'm out of ideas. Maybe I'll buy the NTSC version of Last Story when its released and that may possibly work. Thats what I care about most.


Try forcing the video to NTSC (also try other options) on Last Story, this may help.

v9 causes me issues so I still use v8final (56) for most games, check your settings in GX (what version are you running), make sure emu nand (if you use it) is turned off for any problematic games.

If they work on a friends wii and not yours check what settings he has for the games you cannot play (inc the cios) HDD will not cause the issue you mentioned it is something else

I'll try to go back to v8. I have tried forcing NTSC, and PAL60 (my tv supports this). The strange thing is that the banner image and music don't even play on these specific games when selecting them. I have had other games that black screen etc, that are fixable through configuration (im on USBLGX 3.0 btw) but they always play the banner/music. This sounds like it would be a bad rip but again, this doesn't happen when I tested this on a friends wii. Also WBFS manager does not say it is currupt in any way. I will hopefully be able to double check his set up sometime soon. Thanks for the help!
 

Kwiikey

Member
Newcomer
Joined
Feb 17, 2007
Messages
12
Trophies
0
XP
182
Country
I am having exactly the same problem on a fresh softmod install from the guide at wiihacks. Did you find a solution?
 

Kwiikey

Member
Newcomer
Joined
Feb 17, 2007
Messages
12
Trophies
0
XP
182
Country
Did this today but still no luck. I'm guessing this has to be an odd issue with my HDD possibly? I'm out of ideas. Maybe I'll buy the NTSC version of Last Story when its released and that may possibly work. Thats what I care about most.

What format is your HDD? Mine is ext3. I wonder if these games need a FAT32 partition?
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: 10 year old hardware now still emulates switch pretty decently