So I may have bricked/destroyed my R4...

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Deadly Life, Nov 29, 2012.

Nov 29, 2012
  1. Deadly Life
    OP

    Newcomer Deadly Life Newbie

    Joined:
    Nov 29, 2012
    Messages:
    1
    Country:
    Canada
    So I just got an R4 card, a really cheap one (I don't have a lot of money) and it worked... for about 20 minutes. I was in the middle of updating it and I accidentally leaned on the power button for a little too long... and in the middle of a firmware update the 3DS got shut off.

    Basically, when I start it up, it says "An error has occurred. Please hold the POWER button to turn the system off."

    I know that it might be possible to fix it with another R4 card, but nobody I know has one. I only have access to a DSlite tomorrow if I can find a way to fix it.

    Anyone have any tips? I really dont have any money to buy a new R4 card, and I personally don't own any other DS systems other then my 3DS.
     
  2. Janthran

    Member Janthran Solarian

    Joined:
    Sep 17, 2011
    Messages:
    3,777
    Location:
    The Pacific Northwet
    Country:
    United States
    Unfortunately, you do need another flashcart.
     
  3. Latiken

    Member Latiken GBATemp's Epic Fusion

    Joined:
    Jul 7, 2011
    Messages:
    441
    Location:
    Tennessee
    Country:
    United States
    You actually need both a DSLite and another flashcart.
    Unless you know someone else that has another flashcart, I would buy another one.
    Then you can fix the broken one.
     
  4. loco365

    Member loco365 GBAtemp Guru

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,459
    Even if you don't have a flashcard, if you have an Action Replay media edition (That has a Micro SD slot), you can grab an update file, run it on the AR, then swap the card for your R4 and update it again. You have to do this on a Lite or Phat, though.
     
  5. Latiken

    Member Latiken GBATemp's Epic Fusion

    Joined:
    Jul 7, 2011
    Messages:
    441
    Location:
    Tennessee
    Country:
    United States
    Or an ARDSi.
     
  6. godofwrath

    Member godofwrath GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    374
    Country:
    United Kingdom
    I had this shortly after a mysterious update that didn't actually update the FW version of my 3DS, it was a small update that took seconds to complete. I'm not sure what was up with it or if anybody else had the same thing but after accepting that update, my R4 card no longer works - which is the only thing I can guess affected it. Since everywhere everybody is saying the card works on the newest -10 FW and there hasn't been an update on the card website so I really don't know. If anyone knows it'd be nice to hear about it. Thanks.
     
  7. Latiken

    Member Latiken GBATemp's Epic Fusion

    Joined:
    Jul 7, 2011
    Messages:
    441
    Location:
    Tennessee
    Country:
    United States
    If your card is bricked (which given what you just posted I think it is) you need to get another flashcart that will run on your system.
     
  8. RodrigoDavy

    Member RodrigoDavy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    1,453
    Country:
    Brazil
    [​IMG]

    *Don't get mad, just joking :P
     
  9. Latiken

    Member Latiken GBATemp's Epic Fusion

    Joined:
    Jul 7, 2011
    Messages:
    441
    Location:
    Tennessee
    Country:
    United States
    LAWL. Now you changed your profile picture.
    I almost didn't recognize you.
     
    RodrigoDavy likes this.

Share This Page