Snes Emulator For DS

Discussion in 'M3 Adapter' started by Intimidator88, Nov 12, 2008.

Nov 12, 2008

Snes Emulator For DS by Intimidator88 at 11:03 PM (3,723 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Intimidator88
    OP

    Member Intimidator88 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    361
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    Anyone know of a good emulator that plays snes roms pretty good on your ds?Only 3 i know of is SNES DS,SnezziDS and SNEmulDS.
    So i heard that SNEmulDS was prolly the best but when i tried it it wouldnt find the roms so i couldnt even really see if it played most of them.
    Then i tried downloading SnezziDS but everytime i did nod32 kept saying it was a virus from the link so didnt want to take any chances and for SNES DS i couldnt find a download link for it lol


    Since they say SNEmulDS is the best at it since it plays more roms then the other 2 how would i git it working on my M3 Real?I put it and the roms in the root of the sd card but it still wont find the roms.Do i need to patch it even though m3 real is suppose to auto patch it?Or if there is a better emulator then these can someone name them?
     
  2. Garo

    Newcomer Garo Member

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Make a SNES folder (preferably hidden so it's out of your way) and stick all of your .smc files and everything else in it. SNEmulDS will now see them.

    As for Mega Man X... Can anyone tell me how to fix this glitch:
    I get to chill penguin with the dashy leg upgrade but on several different ROMs, once I win I go back to the highway level or I immediately win just by jumping on a wall in his chamber and then go back to the highway level OR I load a save state that has the leg upgrade and X makes no sound effects, and entering any new room (such as the boss room) fails to load and I sit there with the screen frozen, but the music playing, and SNEmulDS working fine.

    Does another emulator play MMX well? Or is there a fix I can do, such as a hacked save state?
    Also, is there or does it look like there will be an emulator for MMX2 and MMX3? [​IMG]
     
  3. Intimidator88
    OP

    Member Intimidator88 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    361
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States

    I got all the roms in a folder called SNES and it still wont read them i even tried putting SNEmulDS in the folder too but still no luck.
     
  4. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    Leave SNEmulDS.nds and all config files in the root of your MicroSD. Put .smc ROMs into a folder called SNES in the root.

    Megaman X and all sequels do not work with any emulator.
     
  5. Garo

    Newcomer Garo Member

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    [​IMG] That is really depressing, dude.
     
  6. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    Actually I was wrong, it seems Megaman X should work (playable) though with graphical glitches.

    http://wiki.pocketheaven.com/SNEmulDS_Comp...List#Mega_Man_X
     
  7. Intimidator88
    OP

    Member Intimidator88 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    361
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    Still no luck it still wont find any roms [​IMG] Heres a pic of how i got it setup.


    [​IMG][​IMG]
     
  8. Galacta

    Member Galacta >:)

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    846
    Country:
    Australia
    Youve done it right, about the roms...
     
  9. Intimidator88
    OP

    Member Intimidator88 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    361
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    Heres how the roms look in the snes folder


    [​IMG][​IMG]
     
  10. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    The roms go in F:\SNES, not F:\SYSTEM\SNES.
     
  11. Intimidator88
    OP

    Member Intimidator88 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    361
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    Cant belv it but that was the problem! lol Thanks alot man [​IMG]
     

Share This Page