slot 2 - 1 gba?

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by ZenZero, Feb 16, 2009.

Feb 16, 2009

slot 2 - 1 gba? by ZenZero at 6:41 PM (825 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. ZenZero
    OP

    Member ZenZero GBATEMP's regular arse.

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,270
    Country:
    United Kingdom
    i know that we cannot run gba games from slot 1 so don't treat me like a noob!

    but i was just wondering...

    would it be possible to incorporate a real gba cartridge into the agenda and run gba from slot one using one of theese somehow?

    or wouldn't it work because of the whole ds mode - gba mode thing?

    this is just an idea that i was wondering
     
  2. Minox

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,617
    Country:
    Sweden
    You just answered your own question.
     
  3. ZenZero
    OP

    Member ZenZero GBATEMP's regular arse.

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,270
    Country:
    United Kingdom
    ^ lol - good point ^

    but what if we could use a commercial cart to somehow trick the device to jump to gba mode from the slot-1?
     
  4. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,674
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    Sure you can use your Slot-1 flashcard to jump to GBA mode from the Slot-1.
    But then you'll have a nice white screen because it won't find any card in the GBA slot.
     
  5. Advi

    Member Advi GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    1,143
    Country:
    United States
    I actually have a GBA Expansion but it was from the M3 Sakura............and I have an Acekard.

    If you can patch an NDS file to work with that then I'll be thankful...............fucking NDStation has failed me
     
  6. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    What do you mean by the "agenda"? If you're talking about the DS's built-in firmware, that's only 256 KB in size, not nearly large enough to hold even the smallest GBA games that come in at 4 MB.

    You can jump from DS mode to GBA mode very easily, but as was already said, that won't do anything if you've got nothing in the GBA slot.
     

Share This Page