Skyward sword controller stops on first boss

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by SerodD, Nov 13, 2011.

Nov 13, 2011
  1. SerodD
    OP

    Newcomer SerodD Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    After a few seconds on the first boss (Ghirahim) the Wii controller just stops working out of nowhere. Restarting the controller does nothing since it doesn't reconnect until I restart my Wii. Has this happened to anybody else?
     
  2. brandonspikes

    Member brandonspikes King Erazer

    Joined:
    May 30, 2010
    Messages:
    1,509
    Location:
    New York
    Country:
    United States
  3. godreborn

    Member godreborn GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    691
    Country:
    United States
    I just beat the first boss, and that didn't happen to me. however, I did experience this on the title screen, and it required a reset of the system. I think it may be my motion-plus adapter, since it was only between $1 to $3 (probably cheaply made). with that being said, I've encountered several inaccuracies with motion-plus such as sword slashes or maneuvering the beetle. certain movements r extremely tedious as if they're not being read correctly.
     
  4. SerodD
    OP

    Newcomer SerodD Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I'm using an official motion plus, tried with the 2 I have and the problem is still there. The background music also stops when this happens. I'm using the NTSC version, maybe this is a hard drive issue.
     
  5. Piebe

    Member Piebe GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    156
    Country:
    Netherlands
    I am almost at the same point playing the NTSC version also from a HD if it happens to me too i will let you know.
     
  6. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    haven't had a single issue with the game

    playing the PAL dump on a PAL Wii
    no issues with motion plus or anything in game

    (i had a problem with aim but then realized i had a BIG mirror to the right of the TV and covering it with a towel solved it LOL)
     
  7. adambomb

    Newcomer adambomb Advanced Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    odd.. I was under the impression this game didn't use IR at all. does it still use it for calibration or something?
     
  8. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    no idea
    i just was playing it and i pointed right then it would shoot left
    (quite handy for bamboo cutting)
    covered up the mirror and it didnt happen

    really enjoying this game
    3 hrs in and up 2 second dungeon
     
  9. TheZander

    Member TheZander Keeping It Real

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    985
    Country:
    United States
    My junky nyco nock off loses it's sync all the time, especially in HBC. But in game play it's never lost it.
     
  10. Piebe

    Member Piebe GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    156
    Country:
    Netherlands
    No issues so it seems to be your hardware.
     

Share This Page