Hacking Sky3DS unable to switch games - flashing blue light

mrolive

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 14, 2014
Messages
547
Trophies
0
Age
41
XP
462
Country
Canada
Using a Kingston 8 GB from modchipcentral. It can load the first game and run perfectly fine, however, pressing the button on the back causes the LED light to flash blue indefinitely and the game will not switch.


Is this a problem with the SD card? or (hopefully not) the Sky3DS?
 

chingu86

Member
Newcomer
Joined
Jan 8, 2015
Messages
5
Trophies
0
Age
37
XP
51
Country
United States
Using a Kingston 8 GB from modchipcentral. It can load the first game and run perfectly fine, however, pressing the button on the back causes the LED light to flash blue indefinitely and the game will not switch.


Is this a problem with the SD card? or (hopefully not) the Sky3DS?


dealing with the same thing except its the 7th game thats usually doesn't work and when I try circling back to the 1st game it blinks nonstop. Email sky3ds and they said it might be the microsd. Ordered a sandisk and waiting to try ut out.
 

mrolive

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 14, 2014
Messages
547
Trophies
0
Age
41
XP
462
Country
Canada
dealing with the same thing except its the 7th game thats usually doesn't work and when I try circling back to the 1st game it blinks nonstop. Email sky3ds and they said it might be the microsd. Ordered a sandisk and waiting to try ut out.

How have you gotten the light to stop blinking? Mine keeps blinking and it's a huge pain in the ass.
 

chingu86

Member
Newcomer
Joined
Jan 8, 2015
Messages
5
Trophies
0
Age
37
XP
51
Country
United States
How have you gotten the light to stop blinking? Mine keeps blinking and it's a huge pain in the ass.

when it would blink that way I would try 3 things.

1)I read online that buy going to the settings and backing out to the homescreen would refresh the cart. I've done this before and it works but not all the time.
2.Remove the cart completely and remove the micro sd/ insert the cart again but with the micro sd. it will blink for a few seconds and stop completely. Reinsert the card with the cart out of the 3ds and reinsert it into the 3ds and it should take you the 1st game on the list.

Now my issue seems to be a fake microsd but whats strange is when I tried adding 8 smaller games (mb not gbs) i would get ht esame result.

for example: original list of games was"
1)persona 1 2gb
2)super smash 2gb
3)shin megami iv 2gb
4)Project x zone 570mb
5)spirited camera 600mb (give or take )

which adds to close there where I hit my limit. the smaller games around on average about 600mb. like nintendogs. nes remix. lego batman 3...sseveral people are having this same issue and some say its the template while others say microsd. but its strange that we're the only ones with the slot issue as of now.
 

mrolive

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 14, 2014
Messages
547
Trophies
0
Age
41
XP
462
Country
Canada
when it would blink that way I would try 3 things.

1)I read online that buy going to the settings and backing out to the homescreen would refresh the cart. I've done this before and it works but not all the time.
2.Remove the cart completely and remove the micro sd/ insert the cart again but with the micro sd. it will blink for a few seconds and stop completely. Reinsert the card with the cart out of the 3ds and reinsert it into the 3ds and it should take you the 1st game on the list.

Now my issue seems to be a fake microsd but whats strange is when I tried adding 8 smaller games (mb not gbs) i would get ht esame result.

for example: original list of games was"
1)persona 1 2gb
2)super smash 2gb
3)shin megami iv 2gb
4)Project x zone 570mb
5)spirited camera 600mb (give or take )

which adds to close there where I hit my limit. the smaller games around on average about 600mb. like nintendogs. nes remix. lego batman 3...sseveral people are having this same issue and some say its the template while others say microsd. but its strange that we're the only ones with the slot issue as of now.

Thanks i'll defintely try some of these methods! Also, when you connect your micro sd to your pc, how much space does windows say you have left? I have 2 roms on my supposed "8 GB" card and windows is telling me I only have 500 kb left...


Edit: Both those methods didn't work for me :( I don't know why the hell they would make it blink forever.

Yup, I have a fake card. Never buying micro sd cards from modchipcentral ever again. The card only has enough space for a game like Super Mario 3D land. Anything bigger and nothing pops up on the screen. Lemme know how your sandisk goes.
 

mrolive

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 14, 2014
Messages
547
Trophies
0
Age
41
XP
462
Country
Canada
when it would blink that way I would try 3 things.

1)I read online that buy going to the settings and backing out to the homescreen would refresh the cart. I've done this before and it works but not all the time.
2.Remove the cart completely and remove the micro sd/ insert the cart again but with the micro sd. it will blink for a few seconds and stop completely. Reinsert the card with the cart out of the 3ds and reinsert it into the 3ds and it should take you the 1st game on the list.

Now my issue seems to be a fake microsd but whats strange is when I tried adding 8 smaller games (mb not gbs) i would get ht esame result.

for example: original list of games was"
1)persona 1 2gb
2)super smash 2gb
3)shin megami iv 2gb
4)Project x zone 570mb
5)spirited camera 600mb (give or take )

which adds to close there where I hit my limit. the smaller games around on average about 600mb. like nintendogs. nes remix. lego batman 3...sseveral people are having this same issue and some say its the template while others say microsd. but its strange that we're the only ones with the slot issue as of now.

FIXED IT :D


It was the SD card. I'm now using an older card I found in my smartphone and it switches games no problem.
 

msdz

Member
Newcomer
Joined
Jul 12, 2010
Messages
7
Trophies
0
XP
99
Country
United States
I made a thread that is asking people to let us know what microSD cards work or do not work in the Sky3DS. I had an ADATA 128Gb card that would only play the first game I installed on the microSD card. No matter what I did it would not recognize any other games on the card. Reformatting, formatting, nothing would help. So I used a smaller Sandisk 8Gb card that allows the Sky3DS to work properly. I was so happy cause I thought I had wasted a bunch of money.
Here is the link to the thread I started in hopes people will inform the rest of us of the microSD cards that work properly with the Sky3ds or even the ones that do not work properly so we can stay away from them.
https://gbatemp.net/threads/microsd-cards-that-work-or-dont-work-on-sky3ds.378273/
 

mrolive

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 14, 2014
Messages
547
Trophies
0
Age
41
XP
462
Country
Canada
I made a thread that is asking people to let us know what microSD cards work or do not work in the Sky3DS. I had an ADATA 128Gb card that would only play the first game I installed on the microSD card. No matter what I did it would not recognize any other games on the card. Reformatting, formatting, nothing would help. So I used a smaller Sandisk 8Gb card that allows the Sky3DS to work properly. I was so happy cause I thought I had wasted a bunch of money.
Here is the link to the thread I started in hopes people will inform the rest of us of the microSD cards that work properly with the Sky3ds or even the ones that do not work properly so we can stay away from them.
https://gbatemp.net/threads/microsd-cards-that-work-or-dont-work-on-sky3ds.378273/

Thanks! I've posted my experience.
 

ModchipCentral

Well-Known Member
Member
Joined
May 15, 2007
Messages
192
Trophies
0
XP
264
Country
Canada
Thanks i'll defintely try some of these methods! Also, when you connect your micro sd to your pc, how much space does windows say you have left? I have 2 roms on my supposed "8 GB" card and windows is telling me I only have 500 kb left...


Edit: Both those methods didn't work for me :( I don't know why the hell they would make it blink forever.

Yup, I have a fake card. Never buying micro sd cards from modchipcentral ever again. The card only has enough space for a game like Super Mario 3D land. Anything bigger and nothing pops up on the screen. Lemme know how your sandisk goes.

Our micro sd cards are not fake. We order genuine cards from Kingston. You can check the serial number.
We sell r4 cards, gateway, DSTwo, sky3ds and the kingston we found to work best with these DS cards.
We do how ever get the occasional bad card, in which case you can return to us for an exchange.
thank you
WWW.MODCHIPCENTRAL.COM :D
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    "Crab people"
    +1
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I took your mum out dancing the other night...
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    Oh I thought it was going to give a preview
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    @Sicklyboy, tap on edit then just hit enter
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    oh sweet
  • BakerMan @ BakerMan:
    it's a bit more complicated than that
  • BakerMan @ BakerMan:
    click link (the chain icon), then paste the link without adding text for the link to say
    +1
  • BakerMan @ BakerMan:
    that's how you embed
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Or just hit edit
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    This newfangled shoutbox always trips me up
  • K3Nv2 tempBOT:
    K3Nv2 rolls 1d6 and gets 2 (2).
  • BakerMan @ BakerMan:
    how do you roll a die?
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    with your hands, duh. Well uremum has a party trick that she uses something else
  • BakerMan @ BakerMan:
    in chat i mean
  • BakerMan @ BakerMan:
    and what if i don't have any hands? (i mean, i do (duh), but what if i didn't?)
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Uremum is in the chat and she told me you're grounded
    +1
  • BakerMan @ BakerMan:
    cap
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    Uremum's mum grounded her
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    This is Bakermans mum you're grounded no internet
    +1
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    He must be listening, no response
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Well he shouldn't have used chatgpt to do his homework
    +1
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    Wut
    Xdqwerty @ Xdqwerty: Wut