SD not inserted?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by overslept, Aug 22, 2010.

Aug 22, 2010

SD not inserted? by overslept at 6:29 PM (923 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. overslept
    OP

    Member overslept WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WORLD

    Joined:
    Mar 22, 2009
    Messages:
    706
    Location:
    California
    Country:
    United States
    I posted this in my Scrubber topic, but it got no answers. I really need an answer soon. It's kinda urgent [​IMG]

    I was in the middle of modding my Wii for the first time last night, and I just made a NAND backup. The guide told me to backup my NAND.bin and 2 other files, so I did. I figured I could just delete all those useless other files on my SD card too while I was at it. So I deleted them, went back to the Homebrew channel to install some IOS or whatever, and nothing shows up. I realize that I needed those files on my SD again. So I put the files back on the SD (I still had the .zip lying around) and now every time I put the SD card in my Wii, it says no SD card is inserted. Help? I tried putting the NAND back in the SD to boot into Bootmii, but it didn't work. No SD card detected.
     
  2. trumpet-205

    Member trumpet-205 Embrace the darkness within

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    4,363
    Country:
    United States
    Backup all your files in SD.

    Then google and download SD Formatter to format your SD card.
     
  3. overslept
    OP

    Member overslept WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WORLD

    Joined:
    Mar 22, 2009
    Messages:
    706
    Location:
    California
    Country:
    United States
    I already tried formatting it. Didn't work [​IMG]

    I still have HBC on my Wii. It's just that the SD card isn't showing up...

    It is a 4GB SDHC card.
     
  4. trumpet-205

    Member trumpet-205 Embrace the darkness within

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    4,363
    Country:
    United States
    Did you use SD Formatter?

    What card is it by the way? Class?
     
  5. overslept
    OP

    Member overslept WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WORLD

    Joined:
    Mar 22, 2009
    Messages:
    706
    Location:
    California
    Country:
    United States
    The card reader has a formatter built in, I believe. I just right clicked on the drive and clicked format. FAT32, 3.86gb, and I got to name it.

    It's a Kingston 4GB micro SDHC. Doesn't say much else on it.

    EDIT: found out what's wrong. Turns out that my Wii only reads the sd card if you push it in all the way. If you push it in and lock it (how it SHOULD be) it won't work. So now I have to hold my thumb on the SD card during the installation >_>

    Now I have a new problem. I'm at this part in the guide:

    "Run MMM [Multi-Mod Manager]
    On the main menu, go down to select Install & Patch IOS36 and press A.
    Choose Express Mode and press A.
    Press any button to return to the main menu."

    When I choose express mode, it says file not found or something like that and the installation just stops. Is that normal?
     
  6. trumpet-205

    Member trumpet-205 Embrace the darkness within

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    4,363
    Country:
    United States
    Don't use the formatter that card bundled, google and download SD Formatter.
     
  7. overslept
    OP

    Member overslept WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WORLD

    Joined:
    Mar 22, 2009
    Messages:
    706
    Location:
    California
    Country:
    United States
    Read the new edit ^^^
     
  8. frazz

    Newcomer frazz Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    46
    Country:
    United Kingdom
    What files are on the Sd Card now ?

    You should have

    IOS15-64-v257.wad

    IOS15-64-v523.wad

    IOS36-64-v3351.wad
     
  9. overslept
    OP

    Member overslept WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WORLD

    Joined:
    Mar 22, 2009
    Messages:
    706
    Location:
    California
    Country:
    United States
    Yes, I have all 3 of those. It says "file could not be found" or something like that. Then it stops and asks me if I want to retry or go back to the menu. Any suggestions?
     
  10. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,519
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    [​IMG] I can remember me on a silimar error on my wii, what happens if you are going to the sd card menu on your system menu?
     
  11. overslept
    OP

    Member overslept WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WORLD

    Joined:
    Mar 22, 2009
    Messages:
    706
    Location:
    California
    Country:
    United States
    If I go to the SD card straight from the channel menu, it asks me if I want to load elf.dol or something like that.

    If I go into settings, data management, wii, SD, blah blah blah, it doesn't do anything. But I'm pretty sure you were talking about the former,
     

Share This Page