Hacking Rxtool to reinand

Flipnfr3ak

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Sep 13, 2015
Messages
157
Trophies
0
Age
34
XP
123
Country
United States
I have a n3dsxl and I wanna update to 10.3-10.4 on emunand. I'm currently using rxtool. How would u go about updating?
 

LSolrac

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 26, 2015
Messages
61
Trophies
0
Age
26
XP
385
Country
I believe the process is as follows ::
Cheeseburger Apocalypse said:
Steps to follow:
1) You wait.
2) Check if RxTools 3 released
2.a) if it's not released yet. Soon, it will be. Repeat Step One
2.b) I'll write the rest as soon as RxTools 3 is released. Which should be very soon.
 

Ante0

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 20, 2014
Messages
210
Trophies
0
Age
36
XP
179
Country
Download and extract from https://github.com/Reisyukaku/ReiNand/releases/download/v3.1/ReiNandv3.1.zip
Next download the firmware that's linked on https://github.com/Reisyukaku/ReiNand
Place everything on sdcard, firmware.bin goes in the "rei" folder.
If you use cold boot, copy ReiNand.3dsx from \3ds\ReiNand\ to root and rename to boot.3dsx. If you use a boot manager, edit the config and path to either the .3dsx or ReiNand.dat.
Boot up, go to emunand and update to 10.4 from system settings (Please make sure that you're in emunand, there's supposed to be a REI- string next to version but it's not there on my n3ds).
 

Teoz Benny

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 9, 2016
Messages
94
Trophies
0
Age
35
XP
77
Country
If you use rxtools and reinand do you then have two emunands? Or do they share the one.

--------------------- MERGED ---------------------------

I am also on a new 3ds xl and was thinking of installing reinand alongside rxtools so then I have both

--------------------- MERGED ---------------------------

What i mean is now I have rxtools 9.2 emunand so if i installing reinand and update that, I still have my 9.2 rxtools emunand and a new reinand emunand on 10.4 right?
 

Ante0

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 20, 2014
Messages
210
Trophies
0
Age
36
XP
179
Country
What i mean is now I have rxtools 9.2 emunand so if i installing reinand and update that, I still have my 9.2 rxtools emunand and a new reinand emunand on 10.4 right?

It will use one emunand for both.
Unless you'd use https://gbatemp.net/threads/release-3ds-multi-emunand-creator.381603/
I haven't used it so no idea if it works for RxTools or reinand.

I guess you could use separate sdcards for rx and rei, but that would be annoying as you'd have to unscrew the back each time you wanted to use a different emunand.
 

Flipnfr3ak

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Sep 13, 2015
Messages
157
Trophies
0
Age
34
XP
123
Country
United States
That clears everything for me. I thought I would have to create a whole new emunand and use reinand instead of rxtool. So just like the above post. Replace all the rxtool files with reinand files.
 

pasoka

Member
Newcomer
Joined
Feb 17, 2013
Messages
17
Trophies
0
XP
251
Country
Brazil
But reinand isn't region free correct?
you can use Freemultipatcher or NTR CFW to patch

but most CIAs nowdays are converted with "Simple 3DS to CIA Converter",it adds region free to the CIA
You have the option of converting 3ds roms by yourself too,the simple cia converter only requires exefs and exheader xorpad to be used
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    SG854 @ SG854: The comedians are going to have a field day with this