ROMs not loading in AKAIO 1.8.5

Discussion in 'Acekard' started by xSaeros, Feb 21, 2011.

Feb 21, 2011
  1. xSaeros
    OP

    Newcomer xSaeros Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    I reformatted my USB drive after using it for some other things and then copied all my original data (roms, saves, _aio, akmenu.nds, etc.)

    The most recent game I added DBZ Kai Ultimate-something-patched works fine while my other ROMs get stuck on the loading screen after the blue text turns yellow.

    Please help, I'm not sure what is going on >_>
     
  2. Etalon

    Member Etalon Former Akaio Fanboy

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    1,205
    Country:
    Morocco
  3. xSaeros
    OP

    Newcomer xSaeros Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    EDIT: SECOND ATTEMPT - CLEAN INSTALL

    Completely removed everything from the MicroSD manually.

    Tried to use Panasonic Formatter 2.0 (like usual) and complete a normal format.

    Open the MicroSD's drive from "My Computer" and get a prompt to format my drive.

    Try to format with Panasonic Formatter 2 (same thing) and then tried Panasonic Formatter 3.0 BETA will no better outcome.

    I go ahead and redownload AKAIO 1.8.5 and 1.8.5a and clean install them.

    Add ROMs to root directory (have played them before with no problem).

    Load up ANY ROM and get a yellow LOADING screen that never goes away.



    Why is Panasonic Formatter 2.0 / 3.0 BETA not working for me, and how do I fix this problem?

    Thank you very much for any advice or solution.. This have never happened before and I've had my Acekard 2 v.2.1 for atleast a year.


    EDIT:

    I have noticed for older games, such as Pokemon Pt/HG/SS work if I hold the B button when it loads. However, Pokemon Black (translated/previously working) and KH: Re-Coded (U) will not load no matter what.
     
  4. xSaeros
    OP

    Newcomer xSaeros Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    bump, still need a solution
     
  5. Masked Ranger

    Member Masked Ranger GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    502
    Country:
    Antarctica
    Try using a different MD reader and md card. If windows is asking to format the card right after you used the Panasonic formatter, then either the card is not working or your reader/writer isn't reading/writing properly.
     
  6. xSaeros
    OP

    Newcomer xSaeros Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    Some games are working, and it even work for storing data from my Xbox 360, though.
     
  7. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    What kind of mSD reader are you using? The generic USB ones that come with flashcards aren't that great. What brand is your mSD? Capacity, Class, Manufacturing origin?
     
  8. xSaeros
    OP

    Newcomer xSaeros Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    SanDisk 4GB MicroSDHC, I've been using the Acekard 2 adapter and the microSD adapter that came with my SanDisk MicroSD
     
  9. LordVanitas

    Newcomer LordVanitas Advanced Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    64
    Location:
    Detroit
    Country:
    United States
    Did you ever find a solution to your problem? i have the same problem lol cant play my pokemon games *(black and white)
     
  10. junn

    Member junn .

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    383
    Location:
    Somewhere
    Country:
    United States
    happened to me,'couldn't past the yellow loading screen and sometimes both screens turns white.
    but,if you disable the "Cheat/Action Replay" from the "Roms settings",pokemon black/white should start with no problem.
    so i switched back to AKAIO 1.8.1 to use the cheat codes.
     
  11. LordVanitas

    Newcomer LordVanitas Advanced Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    64
    Location:
    Detroit
    Country:
    United States
    Ugh unfortunately that didn't work either. Is there there another version of Akaio maybe 183? that can work with Yu-gi-oh! 5D's World Championship 2011?
     
  12. Qtis

    Member Qtis Grey Knight Inquisitor

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    3,762
    Location:
    The Forge
    Country:
    Antarctica
    There isn't an AKAIO 1.8.3, but you should find all AKAIO releases on Filetrip.net. Also AKAIO does update quite often so this may just be something that may need fixing? [​IMG]


    -Qtis
     
  13. xerces

    Member xerces GBAtemp Regular

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    123
    Location:
    Metro Detroit
    Country:
    United States
    Have you tried a different MSD card? I had a cheap one that my AK2i did not recognize. Tried a name brand one and bam, works just fine.
     
  14. LordVanitas

    Newcomer LordVanitas Advanced Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    64
    Location:
    Detroit
    Country:
    United States
    problem solved i had to reinstall everything.
     

Share This Page