R4i Problems

Discussion in 'R4 DS' started by Twilight Cinder, Nov 9, 2009.

Nov 9, 2009

R4i Problems by Twilight Cinder at 11:59 AM (1,136 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Twilight Cinder
    OP

    Newcomer Twilight Cinder Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    So I have an R4i and yes its a fake. But I cannot use my own codes as even when I add them to it using R4CEE they just don't show. I have tried deleting some of the games in the list and even codes I don't use but no go.


    Also for some reason Moonshell does not work either and I am at a loss as to why. I am new to the whole DS hacking scene and I would really appreciate some assistance.


    I have v 1.33 and to my knowledge that is the most recent firmware and have tried formatting and reinstalling numerous times with no success.



    Help please [​IMG]
     
  2. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    just goes to show you that the r4 clones arent good at all
     
  3. Twilight Cinder
    OP

    Newcomer Twilight Cinder Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    I kinda already figured that one out [​IMG]


    Helping is good though if possible.
     
  4. injected11

    Member injected11 Crescent Freshâ„¢

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,776
    Country:
    United States
    Are you saving after you add the cheats to the file? The amount of people that don't is amazing.
     
  5. Twilight Cinder
    OP

    Newcomer Twilight Cinder Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    Yeah I save it and everything
     
  6. laxman0220

    Member laxman0220 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    417
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Try using Yasu's cheat code editor. That's the only one that works for me.
     
  7. Twilight Cinder
    OP

    Newcomer Twilight Cinder Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    That is the program I have been using though.
     
  8. Twilight Cinder
    OP

    Newcomer Twilight Cinder Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    Anyone have any ideas?
     
  9. dragongoku

    Newcomer dragongoku Newbie

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom
    hight light a game that has cheats and press (Y) to bring up cheats the game you hight light must have cheats then press (select) another box will pop up select the cheat.dat you made press (A) another box will pop up to confirm you want to save the settings press (A) then if the cheat box is still up press (START) if not hight light anther game with cheats ans press (START) another box will pop up asking if you really want to rebuild the cheat file press (A) your cheats should now work
     
  10. Twilight Cinder
    OP

    Newcomer Twilight Cinder Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    That didn't work either [​IMG] Thanks for trying to help though.


    Anyone else got any suggestions?
     
  11. fearofshorts

    Member fearofshorts GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    479
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    There's a program in the GBATemp download repository (or whatever it's called these days) that forces codes straight into rom dumps, meaning that you can use them even if your cart doesn't support cheats. Might be useful.
    Sorry that I forgot the name XD
     

Share This Page