r4DS + YSmenu - some questions

Discussion in 'R4 DS' started by Eternity`, Feb 14, 2009.

Feb 14, 2009
  1. Eternity`
    OP

    Member Eternity` GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    107
    Location:
    Holland
    Country:
    Netherlands
    Hi all.

    First i like to introduce myself:
    My name is : Dave de Paus
    I Am from: Holland
    And i am: 17 years old
    i love sports like fitness and jiujitsu, i'm training 5 days a week.

    Than some questions:
    Because the lack of updates provided to the r4ds and the incompatability of some games i am thinking to use YSmenu.
    But i read things about it doesnt support homebrew and about a fake killer?
    Now i know YSmenu is based of the DSTT and i am using an R4DS so that does mean it will kill my R4 because it isnt a DSTT right?
    And i like to know if i can use the save file's from the R4.

    Regards,
     
  2. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    You won't have to worry about the fake killer. It may prevent the software from working properly, but at least it won't brick your R4 or DS. You can also remove the fake killer with some kind of tool or download a cracked version which doesn't include the fake killer at all.

    About homebrew support: it's not as good as that of the original R4 software, but it's not bad either. You could probably use some kind of loader like DSOrganize to make all homebrew work.
     
  3. Eternity`
    OP

    Member Eternity` GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    107
    Location:
    Holland
    Country:
    Netherlands
    Are you sure it wont brick my ds? And i also cant find an download link on the homepage of yasu, are you able to post a link?
    And also, do you have msn? [​IMG]

    Oh and also, can i use my slot2 card with this? I own an Ez Flash 3in1
     
  4. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    R4YSAuto/YSMenu will not brick your R4 / R4Clone or any card/clone as far as I know.

    R4YSAuto (Get both the Download + Download Update files): http://gbatemp.net/index.php?showtopic=103879
    YSMenu (do ctrl+F and type in 'YSMenu', it's the 2nd one found): http://yasu.rank.nu/yasu/count.cgi?n=YSMEN...u0901190111.zip
     
  5. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    You won't need to get the normal and update files. The update is for updating from 0.0 or 0.0.1. If you download just the normal download you'll be fine.
     
  6. Eternity`
    OP

    Member Eternity` GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    107
    Location:
    Holland
    Country:
    Netherlands
    Thanx, i was able to download YSMenu0901190111. Is this the most recent version?
     
  7. granville

    Member granville GBAtemp Goat

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    4,977
    Location:
    Naples, Florida
    Country:
    United States
    If you got it from the Japanese page, yes it's the latest.
     
  8. Eternity`
    OP

    Member Eternity` GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    107
    Location:
    Holland
    Country:
    Netherlands
    I just gave it a try, its says it can not find the zip where YSmenu is located
    I am using YSauto v0.2 and YSMenu0901190111

    It is telling me that YSAuto cant find the zip file from ysmenu. the version it asks is YSMenu0810211800.zip

    So what i tried is renaming my version of yasumenu bit it didnt work, any sugestions to fix this? [​IMG]
     
  9. Eternity`
    OP

    Member Eternity` GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    107
    Location:
    Holland
    Country:
    Netherlands
  10. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Put the YSMenu0901190111.zip file into your R4YSAuto folder.
     
  11. Eternity`
    OP

    Member Eternity` GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    107
    Location:
    Holland
    Country:
    Netherlands
    Sorry for making me unclear, but i allready did that [​IMG] anny other suggestions?
     
  12. zeoslayer16

    Newcomer zeoslayer16 Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    27
    Location:
    Canada,Ontario
    Country:
    Canada
    Rename it to the one r4ysauto suggested and then it works.
     
  13. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Ah. I missed that part on my first read through.
    Apparently there's a new version of the YSMenu out.
    You can try updating your R4YSAuto through its updater to fix it.
     
  14. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,079
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    Actually, YSMenu0902071630 is the most recent. It was released 19 days after YSMenu0901190111.
     
  15. Eternity`
    OP

    Member Eternity` GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    107
    Location:
    Holland
    Country:
    Netherlands
    Alleardy tried and didnt work, any thing else i can try?
     
  16. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,079
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    Try a2h's YSMenu Generator instead of R4YSauto.
     
  17. elderdakkar

    Newcomer elderdakkar Member

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    i have some questions too [​IMG]

    1. how can i change the brightness of the backlight?
    2. how can i see/use the cheats?
    3. what does the dma and reset option mean (wenn highlighting a nds file)?

    greetings
    dakky
     
  18. Eternity`
    OP

    Member Eternity` GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    107
    Location:
    Holland
    Country:
    Netherlands
    Got it to work, only i dont see a picture to change the backlight, but the option is there ^^ and software rest doesnt work, thanx all [​IMG]
     
  19. Marauding

    Member Marauding GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    124
    Country:
    Canada
    I think cheats are same as R4, press Y,
    Reset option is Soft Reset (i think)
    Dunno about the backlight though.
     
  20. ericling

    Member ericling GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    523
    Location:
    Malaysia
    Country:
    Malaysia
    When in YSMenu loader, if you tap on the top left corner of the bottom screen you can still change the brightness, the only thing is that there's no icon showing a sun like the R4, but, it still, works.
     

Share This Page