1. Temarile

    Temarile (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ A9LH ✧゚・: *ヽ(◕ヮ◕ヽ)
    Member

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    1,132
    Country:
    Netherlands
    I tried to use my R4 Upgrade Revolution for DS (NDSL/NDS) with the WoodR4launcher. I think I have some issues installing it. I installed in on emunand FBI with location set to NAND. I then booted into sysnand, used browserhax, but got kicked back to my CTRBootManager. I went to the homebrew menu, tapped FBI, installed it on FBI, rebooted into sysnand. It's there on sysnand for sure. I launched it but it gave me "An error has occurred. Turn off the system.". I then turned it off, booted into CTRbootmanager, into emunand, launched it and the same error occurred. What am I doing wrong?
     
  2. Apache Thunder

    OP Apache Thunder I have cameras in your head!
    Member

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    4,273
    Country:
    United States
    You need patched TWL_FIRM. It won't boot without it. You need to use latest nightly build of rxTools or use prepatched TWL_FIRM CIA on emunand.

    EDIT:

    CycloDS Launchers ready:

    CycloDS_Launchers.rar

    The rom had an odd layout to it. First off it used an arm7 entry point I hadn't seen before (but was able to get around this via arm7 patch to avoid error has occured message) and arm9 binary was at an odd location. (it's usually at 0x4000 always) It then had some unknown data at 0x200. It had a normal header size so there should not have been data there.

    This card seems to have "integrity" checks, so this launcher may cause that check to fail when you attempt to boot the card. (though it seems it will let you run the update.evo file. But I don't have a CycloDS to test. Maybe this is a non issue)

    Either way. V2 is more likely to work. V1 just white screens. The data at 0x200 had to be removed to make room for the DSi Extended header. Hopefully this won't cause issues. Maybe it will just end up loading that from the cart. :P

    I definitely don't recall this one booting to the Integrity failed message though, so this one got further then my first attempt to make CycloDS work.
     
    Last edited by Apache Thunder, Mar 10, 2016
    jon2491 likes this.
  3. Temarile

    Temarile (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ A9LH ✧゚・: *ヽ(◕ヮ◕ヽ)
    Member

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    1,132
    Country:
    Netherlands
    I have a N3DS so I don't think I use Rxtools. Do I only need to install the TWL_FIRM cia on my emunand? Is the destination supposed to be NAND then? Thanks for the quick reply by the way!
     
  4. Apache Thunder

    OP Apache Thunder I have cameras in your head!
    Member

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    4,273
    Country:
    United States
    Yeah. patched TWL_FIRM goes to emunand. Unless you have A9L, I don't recommend installing modified TWL_FIRM to sysnand. You still need the launcher on both emunand and sysnand though if you intend to use it on emunand (also, rxTools does not support patching TWL_FIRM on n3DS yet, so you can't use it in this instance. You must use prepatched TWL_FIRM CIA).

    And yes, destination must be set to NAND when installing TWL_FIRM or DSiWare launchers via FBI.
     
  5. shadowofdarkness

    shadowofdarkness GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2007
    Messages:
    526
    Country:
    Canada
    When trying the CycloDS v2 file I get the following error

    CyclodDS Evolution Recovery Mode
    HW ver: 0.0 - HW region: 0
    *******
    ERROR: Self-tests failed
    Press A to load from MicroSD


    If I press A it changes the last two lines to

    Loading 'update.evo'
    File not found. Abort!
     
  6. Temarile

    Temarile (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ A9LH ✧゚・: *ヽ(◕ヮ◕ヽ)
    Member

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    1,132
    Country:
    Netherlands
    Hey that did the trick! It boots now! The only problem now is that it has no text (I suppose it's supposed to have text) and I don't think my card gets recognised. It's an R4 Upgrade Revolution for DS :P
     
  7. Apache Thunder

    OP Apache Thunder I have cameras in your head!
    Member

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    4,273
    Country:
    United States

    Did you put a update.evo file on MicroSD?

    Otherwise looks like CycloDS won't work because of the integrity checks. Someone will need to patch them out. Not something I can do. :(

    Sounds like a clone. WoodR4 Launcher was meant for original R4 (and clones that behave the same way and work with the same kernel files)

    Do you have the firmware files specific to your cart? I can see if I can get them to work. WoodR4 (if you have a version of it that worked on it) would be best.
     
    Last edited by Apache Thunder, Mar 10, 2016
  8. Temarile

    Temarile (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ A9LH ✧゚・: *ヽ(◕ヮ◕ヽ)
    Member

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    1,132
    Country:
    Netherlands
    I can send you the files I had on my Flashcard before I formatted it and it worked on my Ds lite, if that helps you?
     
  9. TaintedByte

    TaintedByte Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    Having the same issue here. Interestingly enough if I remove the SD card from the cart it starts to load for a split second. Scouring for a update.evo now to try. It's a shame too because it launches it okay with the exception for the integrity checks. I'll update on the update.evo.

    EDIT: With the update.evo file on the SD, it simply acts as if it's not there.
     
    Last edited by TaintedByte, Mar 10, 2016
  10. shadowofdarkness

    shadowofdarkness GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2007
    Messages:
    526
    Country:
    Canada
    I just tried again with a update.evo on the card but it didn't change anything.

    Using the button combination to force recovery mode works and gets to the same screen but without the self-tests errors but still doesn't load the update.evo

    So close since it works but the annoying self checks stop it from working with the changes you made.
     
    Last edited by shadowofdarkness, Mar 10, 2016
  11. Apache Thunder

    OP Apache Thunder I have cameras in your head!
    Member

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    4,273
    Country:
    United States
    Looks like the integrity check needs to be patched out then. :(

    Maybe we can ask @TuxSH or @Steveice10 to take a look at patching it?

    The only other way would be to get around the shared IWRAM range restriction on Arm7 code/ram entry addresses. If that could be patched out in TWL_FIRM, then we won't need launchers (besides maybe the normal TWL Slot-1 Launcher) to get all the DS flashcarts working again. Finding a way of booting the cards directly is the best option.
     
    Last edited by Apache Thunder, Mar 10, 2016
  12. Temarile

    Temarile (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ A9LH ✧゚・: *ヽ(◕ヮ◕ヽ)
    Member

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    1,132
    Country:
    Netherlands
  13. shadowofdarkness

    shadowofdarkness GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2007
    Messages:
    526
    Country:
    Canada
    I guess I'm out of luck then. I noticed one problem is whatever changes you made caused it to not be able to read the HW since it can't even figure out the cart version (After testing on my NDS using the button combination I have a 1.1 and hw region 1 which the output on a 3DS shows just 0 for each)

    Maybe your loader just redirects something that stops it from reading info off the cart correctly.
     
  14. Mininova

    Mininova Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 13, 2016
    Messages:
    17
    Country:
    Gambia, The
  15. shadowofdarkness

    shadowofdarkness GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2007
    Messages:
    526
    Country:
    Canada
    For the CycloDS you mentioned removing data at 0x200 to make room for the DSi header any chance of a non DSi header version just to test if that data was needed for the integrity checks.
     
  16. Apache Thunder

    OP Apache Thunder I have cameras in your head!
    Member

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    4,273
    Country:
    United States
    You can't run an SRL on the 3DS without a DSi Extended header. That's how it reads the TID and knows how to launch it. It won't work. :(

    EDIT:

    @Temarile

    R4 Upgrade Revolution kernel SRLs converted to launchers. v2 is the softreset SRL found in the R4iMenu folder (originally called R4iLoader.dat):

    R4Upgrade_Launchers.rar

    It appaers to be a R4 SDHC clone or part of that family of R4s. I don't have high hopes on either of those launchers of working. If by off chance they do, you can try them on R4 SDHC to see if they work on those too.
     
    Last edited by Apache Thunder, Mar 10, 2016
    Ntrack likes this.
  17. Ntrack

    Ntrack Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 10, 2016
    Messages:
    21
    Country:
    [​IMG]

    Latest launcher on my r4sdhc.I think is the first one. Unfortunately it stays like that. Will try its own kernel as the one I have on sd card is for the original R4.
    The v2 of the launcher only shows white screens.
    Edit: It's own kernel shows the same on V1 and white screens on V2.
     
    Last edited by Ntrack, Mar 11, 2016
  18. Temarile

    Temarile (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ A9LH ✧゚・: *ヽ(◕ヮ◕ヽ)
    Member

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    1,132
    Country:
    Netherlands
    The photo @Ntrack posted is wat I got when I used my r4 on my Ds lite. It then boots into moonshell IIRC. So think we're on the right track. I will be testing what you posted in a couple of hours @Apache Thunder . really appreciate it!
     
  19. shishishi

    shishishi Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    1
    Country:
    The WoodR4_DSi.cia was installed in the FBI of RXTools but R4 can not be started.
    RXTools is do not correspond to the WoodR4_DSi.cia?
     
  20. Temarile

    Temarile (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ A9LH ✧゚・: *ヽ(◕ヮ◕ヽ)
    Member

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    1,132
    Country:
    Netherlands
    I used the launcher you posted and it's stuck on the same screen @Ntrack has. I'm gonna try something now.

    EDIT: I tried putting all the system files back on it but nah, it's still stuck on the www.r4i-sdhc.com ~ loading... screen
    Anything to do about that? @Apache Thunder
     
    Last edited by Temarile, Mar 11, 2016
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Launcher(and, Flashcart, soon™)