R4 SDHC Clone?

Discussion in 'R4 DS' started by blaziner, Nov 25, 2010.

Nov 25, 2010

R4 SDHC Clone? by blaziner at 10:15 AM (2,961 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. blaziner
    OP

    Newcomer blaziner Member

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    I bought a r4 sdhc in china, and i read some where that theres clones of clones... is this true? if it is, im guessing mine is, because the sticker is barely on right.

    how do i know the exact type of card im using, i want to get pokemon black working following this guide
    http://gbatemp.net/t255489-pokemon-white-b...tional-tutorial

    but if i have a clone of a clone im not doing all that work for nothing, and does anyone know of an easier way to get pokemon black working? instead of useing the guide to make the files, couldnt i just dl them some where?

    ALL HELP IS MUCH APPREICATED. and please excuse my english, i am spannish.
     
  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    You bought a clone. The R4 team NEVER made any R4 cart with DSi or SDHC support.

    No, due to various reasons we can't link to some of the required files there.

    What exact cart do you have? What's the site on the sticker?
     
  3. blaziner
    OP

    Newcomer blaziner Member

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    if you look at the link i put there at the bottom he shows a pic of my card, its a r4 sdhc, i know its a clone.

    i wanted to know if it was a clone of a clone lol

    the website is r4-king.com
     
  4. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Get the latest firmware/kernel/whatever from the site, see if that works.
     
  5. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    r4-king?

    When I had my R4-SDHC, I had to go to this site for the kernel updates:

    http://www.r4sdhc.com/

    Are you sure that's not the site you're supposed to use?
     
  6. FireGrey

    Member FireGrey Undercover Admin

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3,916
    Country:
    Australia
    WTF my R4-SDHC says r4i-sdhc.com
    Why does everyone make the same names, this is one reason R4 gets a bad name.
     
  7. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    I want to know why people still buy R4's. This shit gets way too confusing.
     
  8. blaziner
    OP

    Newcomer blaziner Member

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    I know im suppose to use the sdhc site, i dont know why that website is on my card, i can also use that one i think.

    does anyone know if my card is a clone of a clone? is that even real?

    is there any download links i can get that make pokemon work with my card?
     
  9. blaziner
    OP

    Newcomer blaziner Member

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    i actually just looked at the card again and its slightly diff, my card says r4king, and this

    R4 king

    Revolition for DS
    (DsiLL/NDSI/NDSL/NDS)

    http://www.R4-King.com

    it looks like the pic in the r4 king site but black.
     
  10. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Yes, there's clones of clones of clones of clones of clones.

    The only info that's even remotely legit when dealing with a clone is which site you go to get the firmware from, which is always the one printed on the cart itself (REGARDLESS OF THE NAME OF THE CLONE).

    That's why I told you to read it, go to the site, and get the firmware from THAT site, try it, and see if it works.
     
  11. Rahul

    Newcomer Rahul Newbie

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    3
    Location:
    Dhaka
    Country:
    Bangladesh
    Your R4 is a clone of dstt. Anything that works with dstt will work with your card.
     

Share This Page