R4 freezes at game selection

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Bjuce, Apr 28, 2010.

Apr 28, 2010

R4 freezes at game selection by Bjuce at 9:01 PM (2,918 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. Bjuce
    OP

    Newcomer Bjuce Newbie

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I have an original R4 SDHC (4gb - Kingston) cartridge which used to work fine, until I turned on my DS today. The DS freezes on the screen where you select your roms (basically, I can't move the marker nor start any roms because it's frozen). I have v1.071b. The multimedia and config options work fine, although there's nothing much I can do there. I've tried to reformat the storage,, it does not however fix the freezing issue. I've also tried to re-download the software for the R4 (moonshell2 or whatever it's called), but this does not solve the freezing either [​IMG]

    Anyone who knows why?

    Thanks in advance!
     
  2. Porobu

    Member Porobu Gbatemps Shiny Latias

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,042
    Country:
    Spain
    Wrong section
    you have a r4 clone
     
  3. Bjuce
    OP

    Newcomer Bjuce Newbie

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    fixed the problem by downloading a more recent firmware update [​IMG] didn't know it was a clone, at least they're still supporting it with updates and so forth.

    Mods, plz close this thread if you deem it useless,

    Cheers!
     
  4. goblue

    Newcomer goblue Newbie

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    My son has the same problem. He is 6 so I'm going to have to do it. Where do you go to find this firmware stuff. Will this wipe out the games on the card if I download this updated firmware? Thanks in advance if you can help me.
     
  5. spark1223

    Member spark1223 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    409
    Country:
    United States
    Try this: http://filetrip.net/f11040-Wood-R4-1-06.html

    Read the readme on how to install, I don't have a R4 but I believe its just dragging and dragging and dropping files, nothing needs to be erased except the old "firmware" files.

    You guys should really go to the R4 section not here, this isn't a forum to discuss specific flash cards.
     
  6. gringosam

    Newcomer gringosam Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    39
    Country:
    United States

Share This Page