1. raxadian

    OP raxadian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    1,839
    Country:
    Argentina
    I got the infamous (for being crap) R4i Deluxe that unlike the R4 deluxe, can't use YSmenu, not even as dual boot.

    Is this because this one is a Acekard clone instead of a R4 clone?

    So I tried a lot of alternate firmwares and the best result was with AKAIO.

    280797-AKAIO 1.8.6a.R4U boots but gives me me the Clone 1 error.

    "It may not be a genuine Acekart. Please contact your vender or acess our website.

    www acekart com"

    Is there any way to trick this firmware unto accepting my crappy flashcard?
     
  2. maorninja

    maorninja GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    885
    Country:
    United States
    Where have you gotten the card from and where have you gotten the firmware from?
     
  3. raxadian

    OP raxadian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    1,839
    Country:
    Argentina
    Is a crappy R4 clone I bought ages ago but I got a 3DS compatible card nowadays so no big deal.

    Plus I still have the original R4 and it works wonders with Wood on it.
     
  4. raxadian

    OP raxadian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    1,839
    Country:
    Argentina
    Funny enough it can boot in a hacked 3DS with Luma. Still no way to make it run more modern games.
     
  5. Technicmaster0

    Technicmaster0 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    4,233
    Country:
    Gambia, The
    Did you try the wood r4 build for r4ids.cn?
     
    alexander1970 likes this.
  6. raxadian

    OP raxadian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    1,839
    Country:
    Argentina
    The main problem is that the stupid card firmware doesn't let any other create or edit files without errors. Even NesDS and Lameboy can't create savestates or save files that work.

    Unlike the R4deluxe the R4ideluxe is a Clone 1 Acekard from 2009/2010.

    Is not a R4 clone but an Acekard 2i clone.

    Edit: This may work: https://www.reddit.com/r/3dshacks/c..._source=amp&utm_medium=&utm_content=post_body ? Or it may brick the card. Even if I try I will have to backup the firmware first.
     
    Last edited by raxadian, Oct 13, 2020
  7. Technicmaster0

    Technicmaster0 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    4,233
    Country:
    Gambia, The
    which website is your card from?
     
  8. raxadian

    OP raxadian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    1,839
    Country:
    Argentina
  9. Technicmaster0

    Technicmaster0 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    4,233
    Country:
    Gambia, The
    alexander1970 likes this.
  10. raxadian

    OP raxadian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    1,839
    Country:
    Argentina
    Link? Because Ysmenu and TTmemu definitely don't work.

    And to think I had an even crappier card that I threw away.

    Then again I have both an original R4 with Wood and a R4 SDHC so trying to fix this card is more out of boredom than anything else. Most roms predating the DSi do work at least.
     
  11. Technicmaster0

    Technicmaster0 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    4,233
    Country:
    Gambia, The
    https://github.com/devkitPro/nds-hb-menu/releases only for homebrew and has to be launched via the .nds file.
     
    raxadian likes this.
  12. raxadian

    OP raxadian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    1,839
    Country:
    Argentina
    I will give it a try but again unless hb-menu somehow got root/administration rights is not likely to work.
     
  13. Technicmaster0

    Technicmaster0 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    4,233
    Country:
    Gambia, The
    There are no root/ administration rights
     
  14. raxadian

    OP raxadian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    1,839
    Country:
    Argentina
    The firmware doesn't let any rom that's not a NDS rom create anything but save files.

    Anyway I downloaded hbmenu, extracted it to the card and the test nds file works but I don't see any *.nds file to launch it.
     
  15. Technicmaster0

    Technicmaster0 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    4,233
    Country:
    Gambia, The
    Sounds like the dldi driver for the card is broken
     
  16. raxadian

    OP raxadian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    1,839
    Country:
    Argentina
    Is an Acecard clone, if this is supposed to be for a R4 clone it won't work. And hbmenu apparently doesn't have a nds launcher.
     
  17. Technicmaster0

    Technicmaster0 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    4,233
    Country:
    Gambia, The
    It works with every DLDI compatible card. It can launch homebrew, no roms.
     
  18. raxadian

    OP raxadian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    1,839
    Country:
    Argentina
    I think in some cases you have to rename a few files.

    Edit: The R4ideluxe is THE most crappy Acecard clone ever, nothing but the original firmware works well on it.
     
    Last edited by raxadian, Nov 8, 2020
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Acekard, clone, clone