Quick question NesDS

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Mai_Andie, Dec 9, 2008.

Dec 9, 2008

Quick question NesDS by Mai_Andie at 5:04 AM (1,318 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. Mai_Andie
    OP

    Newcomer Mai_Andie Newbie

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Hello,

    I'm having trouble with NesDS where after I load the program none of the buttons or touch pad works, like it freeze's. It did work before but now it doesn't. I have an AceKard2 running the latest firmware 4.12 IIRC and the latest NesDS. Before the firmware upgrade it worked just fine. After I upgraded firmware I checked to make sure all my save files work and that sort of thing. My DS game saves are fine, Jenesis loads fine and my saves are fine too. Only problem I encountered was then I loaded NesDS. Is it the firmware?

    Thanks.
     
  2. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Try using the alternate firmware (AKAIO or something like that), as I've heard that fixes the problem.
     
  3. Mai_Andie
    OP

    Newcomer Mai_Andie Newbie

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    What is AKAIO? I've heard people talk about it but have no clue.

    thanks for chiming in.
     
  4. ENDscape

    Member ENDscape REBORN! I will post with my Dying Will!!!

    Joined:
    Dec 14, 2007
    Messages:
    1,488
    Location:
    ``orz
    Country:
    Philippines
  5. Mai_Andie
    OP

    Newcomer Mai_Andie Newbie

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Sweet! Then I guess I was using AKAIO before then went to the official because I had a folder in my root called __AIO which got replaced by __ak2 when I updated. I'll try it out and report back...
     

Share This Page