ps3 hdd upgrade

Discussion in 'PS3 - Console, Accessories and Hardware' started by Alex25, Mar 14, 2011.

Mar 14, 2011

ps3 hdd upgrade by Alex25 at 7:27 PM (2,071 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. Alex25
    OP

    Newcomer Alex25 Member

    Joined:
    Mar 6, 2011
    Messages:
    19
    Country:
    Chile
    I'm going to upgrade my ps3 hard drive cfw kweasomething 3.55 but I read in an article that sony's update 3.55/3.56 removed the ability to upgrade hdd...

    Is this true?
     
  2. Sotoro

    Member Sotoro GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    404
    Country:
    Germany
    No it's not true.
    There was a bug in 3.56, which causes problems with new hdd's, but it's already fixed.
     
  3. Cyan

    Global Moderator Cyan GBATemp's lurking knight

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    16,412
    Location:
    Engine room, learning
    Country:
    France
    There are 2 versions of 3.56, the first one bricked the PS3 if you used a different HDD.
    Sony released a 3.56 updated version soon after that.
    Sony already did the same mistake with 3.41, and they released 3.41 v2 soon after that mistake too.


    You can update to Kmeaw 3.55 without problem for your HDD compatibility.
     
  4. thieves like us

    Member thieves like us chaos personified

    Joined:
    Jul 17, 2003
    Messages:
    1,057
    Location:
    left of the pond
    Country:
    United States
    as long as you download the latest firmware update (3.60), you should be ok. as stated above, there was a bug in 3.56 v1 that could potentially "brick" your ps3 if you attempted to install it to a brand new hdd that was freshly formatted (eg. did not already contain an early firmware version). the bug was fixed in 3.56 v2, however it did not help those with an already bricked ps3
     
  5. Alex25
    OP

    Newcomer Alex25 Member

    Joined:
    Mar 6, 2011
    Messages:
    19
    Country:
    Chile
    I just followed Zorua's guide last week so now that I can play any game I want I need more space that's why I want to replace the hdd for the one I have on my laptop which is 500gb

    I guess I'll be ok with updating my ps3 since I'm in 3.55
     
  6. Sotoro

    Member Sotoro GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    404
    Country:
    Germany
    Yep, there shouldn't be any problems with 3.55
     
  7. Alex25
    OP

    Newcomer Alex25 Member

    Joined:
    Mar 6, 2011
    Messages:
    19
    Country:
    Chile
    the ps3 is not giving me any option to format the hard drive.

    It's asking me to connect a usb drive with a firmware version of 3.55 or higher and then press start+select

    does this mean I have to install ofw 3.55 and then do the hacking process again?
     
  8. TwinRetro

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    You need to install OFW initially on a new drive, yes.
     
  9. Alex25
    OP

    Newcomer Alex25 Member

    Joined:
    Mar 6, 2011
    Messages:
    19
    Country:
    Chile
    thanks Twinretro, I was waiting for a quick reply.

    EDIT: I backed up my cfw before changing hard drives, will there be a problem if after installing ofw I restore my last cfw?
     
  10. slyfirth

    Member slyfirth GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    105
    Country:
    United Kingdom
    so you can put new hard drive in do the ofw install then cfw install
    i am on cfw 3.55 now but hard drive is full
     
  11. Alex25
    OP

    Newcomer Alex25 Member

    Joined:
    Mar 6, 2011
    Messages:
    19
    Country:
    Chile
    ok I'm finally done with everything.

    What I did was

    Backed up my data
    I switched hard drives
    I installed OFW 3.55 then formatted hdd
    I upgraded to kmeaw's cfw 3.55
    I used the restore utility and recovered all my data and saved games.
     
  12. slyfirth

    Member slyfirth GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    105
    Country:
    United Kingdom
    so
    new hard drive ofw 3.55
    cfw 3.55 in recovery mode?
     
  13. Alex25
    OP

    Newcomer Alex25 Member

    Joined:
    Mar 6, 2011
    Messages:
    19
    Country:
    Chile
    i put the official 3.55 on new hard drive and then I installed cfw kmeaw 3.55 in recovery mode

    after all of that I used the restore option to restore all my saved data
     

Share This Page