Preloader v0.30 Installer / Removal Tool

Discussion in 'Wii - Hacking' started by phpgeek, Oct 13, 2009.

  1. jaydoc05

    jaydoc05 Advanced Member

    Newcomer
    1
    Dec 1, 2008
    United States
    On my 3.2u preloader 0.30 rev 4 causes my eject button to not only eject but also shuts down my wii requiring a hard reset.

    So I reverted to rev 3. Works for mii. I still hope the bootmii redundancy cycle can be fixed when preloader is set to autoboot bootmii ios
     
  2. D34DL1N3R

    D34DL1N3R Nephilim

    Member
    7
    Dec 6, 2008
    United States
    Using the "work around" causes GX to not display any cover art, not to mention uses 3+ MB instead of under 1. Why should there even have to be a semi-working work around when the official forwarder works perfectly with preloader .29?
     
  3. 77157091

    77157091 Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 17, 2009
    thanks for share
    [​IMG]
     
  4. urherenow

    urherenow GBAtemp Psycho!

    Member
    9
    Mar 8, 2009
    United States
    Japan

    Give me a break already. why the he** would you want to autoboot bootmii? There's no reason at all. It doesn't give you any more brick protection. It doesn't give you ANYTHING. If you want to use bootmii and I can't see that as being every time you turn your wii on... just load the homebrew channel, press the home button, and load bootmii that way [​IMG]
     
  5. Yyhhggtt

    Yyhhggtt GBAtemp Fan

    Member
    2
    May 24, 2009
    Canada
    In my Wii at Saskatchewan.
    Whats this DolBooter?
     
  6. phpgeek
    OP

    phpgeek GBAtemp Regular

    Member
    1
    Feb 15, 2009
  7. Yyhhggtt

    Yyhhggtt GBAtemp Fan

    Member
    2
    May 24, 2009
    Canada
    In my Wii at Saskatchewan.
    K, thanks.
     
  8. jaydoc05

    jaydoc05 Advanced Member

    Newcomer
    1
    Dec 1, 2008
    United States
    okay fine. I will quit asking. But, it is interesting that revision 4 leads to my eject button inactivating my wii requiring a power cycle.

    Anyone else with that issue?
     
  9. DaFees

    DaFees GBAtemp Regular

    Member
    2
    Jul 16, 2008
    United States
    PA, USA
    Hello Everyone,

    I finally upgraded my Wii to 4.2u, HBC to 1.0.6, and preloader to .30

    Two things:

    1. I was not expecting the white background of preloader, [​IMG] (not a problem though)
    2. No matter what I do I cannot get CFG USBLoader to work using an installed file (I'm using the latest forwarder found in the loader's thread). I get a code dump every time:

    81047870: 913F004B 915F004C 3C608111 93BF0050
    81047880: 3863C298 913F0038 389F0010 315F003C
    81047890: 913F0040 915F0044 4BFF97C1 817F0008

    If someone could help me fix this small issue then that would be great and there by maker this preloader the best ever.
     
  10. trottolo

    trottolo Member

    Newcomer
    1
    Mar 31, 2009
    Italy
    already asked but it will be solved in the future.....this is a minor issue!
     
  11. D34DL1N3R

    D34DL1N3R Nephilim

    Member
    7
    Dec 6, 2008
    United States
    Hopefully the next version will fix the GX and CFG forwarder issues. It certainly isn't a
    problem with the dols as they worked 100% in .29.

    This makes it .30s fault... something in the code changed to make them not work anymore.
     
  12. masterdeluxe247

    masterdeluxe247 Member

    Newcomer
    1
    May 17, 2009
    United States
    United States
    The big, bold, bright red was probably unnecessary.
     
  13. justmike

    justmike GBAtemp Fan

    Member
    3
    Sep 15, 2008
    Would anyone recommend updating preloader 0.29 from its menu? When I do this, I get a -105 error when it downlaods the something net after it downloads the changelog?

    Also, any problems with 0.30?
     
  14. urherenow

    urherenow GBAtemp Psycho!

    Member
    9
    Mar 8, 2009
    United States
    Japan
    as far as I can tell, the network update never did work. It would only download and display something like a whatsnew text and that was it.

    in a nutshell... no.
     
  15. justmike

    justmike GBAtemp Fan

    Member
    3
    Sep 15, 2008
    Thanks for the reply urherenow!
     
  16. ether2802

    ether2802 we have the techno...!!

    Former Staff
    3
    Oct 14, 2007
    Mexico
    Pto. Vallarta
    the restarting issue is still something on the bugs list and no one seems to care, what up with that..?? [​IMG]
     
  17. D34DL1N3R

    D34DL1N3R Nephilim

    Member
    7
    Dec 6, 2008
    United States
    Your completely useless newb trolling comment was probably unnecessary.
     
  18. mgrimmenator

    mgrimmenator GBAtemp Regular

    Member
    1
    Sep 12, 2009
    United States
    I think I know what the problem is and it really does need to be fixed. Question is your app folder that your forwarder points to located on your usb drive? If it is then this is what is causing the forwarders you install with preloader to fail. I am having the same issue. If I install the actual .dol file into preloader instead of say the new N-forwarder for usbloadercfg then all works well. The problem is that preloader no longer recognizes the usbdrive as a source for files. It only uses the sd card. I noticed this when trying to install a file to autoboot from and it would only pick up the sd card as a resource to get a file from. Preloader .29 worked and hopefully this functionality can be added back. Just so everyone knows I am not knocking the coders in any way. They are doing a great job and probably just missed something.
     
  19. D34DL1N3R

    D34DL1N3R Nephilim

    Member
    7
    Dec 6, 2008
    United States
    My app folder is on my SD card and it doesn't work, so that's not the problem. Although it may be for others, I believe the majority of users having autoboot issues with forwarders have them on their sd card.
     
  20. warlock666

    warlock666 Member

    Newcomer
    1
    Sep 6, 2009
    United States
    United Kingdom
    wii 4.2E preloader 0.29


    How do i install preloaderv0.30r4-phpgeek.dol

    do i just use preloader 0.29 to install file or rename file to boot.dll and place in apps and WAD Manager?

    also when i tryed to remove preloader using systemmenu.wad wii would not boot run preloader and it said boot,dol not found could not install systemmenu.wad file hd backup of NANDS to reinstall dont wont to go through that again

    will i still need to install iso70patched after upgrading prelaoder?
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...