Preloader 0.29 brick (kinda)

Discussion in 'Wii - Hacking' started by piratesmack, Apr 11, 2009.

Apr 11, 2009
  1. piratesmack
    OP

    Member piratesmack GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    787
    Location:
    $(pwd)
    Country:
    United States
    OK about a week ago, I uninstalled preloader by reinstalling the System Menu with wad manager
    I then ran Hack Remover, but it failed.
    Everything was working fine, though

    Then I decided to reinstall preloader today, and now my System Menu won't boot (4.0U).

    Well it does boot if I switch the System Menu IOS to 249, but it won't with IOS 60

    I reinstalled IOS 60, then reinstalled preloader (To apply the patch to IOS 60), but it still won't boot.
    It says "System files are currupted. Please read the manual"

    Any ideas?

    Thanks in advance
     
  2. luke_c

    Member luke_c Big Boss

    Joined:
    Jun 16, 2008
    Messages:
    3,587
    Location:
    Land of England
    Country:
    United Kingdom
    It seems during the process some crucial System files either went corrupt or got deleted, sorry to say but you're Wii's now useless, it's as good as Bricked.
     
  3. piratesmack
    OP

    Member piratesmack GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    787
    Location:
    $(pwd)
    Country:
    United States
    Well I can get into the System Menu with IOS 249, but it just won't work with IOS 60 (4.0's default IOS)
    Should I run cIOS downgrader to get to 3.2 and start over?
     
  4. luke_c

    Member luke_c Big Boss

    Joined:
    Jun 16, 2008
    Messages:
    3,587
    Location:
    Land of England
    Country:
    United Kingdom
  5. MightyMouse

    Member MightyMouse GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    350
    Location:
    AntiSoftMii
    Country:
    United Kingdom
  6. piratesmack
    OP

    Member piratesmack GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    787
    Location:
    $(pwd)
    Country:
    United States
    Thanks

    I have successfully downgraded to 3.2U
    Then I used Any Title Deleter to erase IOS 60 and IOS 61

    I'm kind of scared to upgrade to 4.0 and install preloader again, so I might stay here,
    I hear 3.2U is the best for homebrew anyway.

    That's weird how preloader kept currupting IOS60, though
     
  7. piratesmack
    OP

    Member piratesmack GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    787
    Location:
    $(pwd)
    Country:
    United States
    Update:
    Just updated to 4.0U, ran IOS downgrader, installed preloader, and now everything is working fine.

    Woo, my first brick! How exciting [​IMG]
     
  8. Slowking

    Member Slowking GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    1,396
    Country:
    Germany
    You could have just installed preloader again instead of downgrading. XD
    IOS60 has to be patched by the preloader installer, so this thing is pretty common.
     
  9. piratesmack
    OP

    Member piratesmack GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    787
    Location:
    $(pwd)
    Country:
    United States

    I tried that (Like 5 times)
    I deleted IOS 60 (In case it was currupted or something), reinstalled IOS 60, then reinstalled preloader (So it would patch IOS 60)

    I have no idea why that didn't work, but it didn't
     

Share This Page