port 1 base

Discussion in 'Wii - Hacking' started by youngrex, May 1, 2011.

May 1, 2011

port 1 base by youngrex at 12:47 AM (837 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. youngrex
    OP

    Newcomer youngrex Advanced Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Messages:
    99
    Country:
    United States
    does port 1 only support base 58 or is there a way to make it read games off base 57 while using rev 21? when i load the games it will either crash with stack dump or freeze while playing
     
  2. CarbonX13

    Member CarbonX13 GBAtemp 台灣人

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    1,399
    Location:
    Vancouver, B.C.
    Country:
    Taiwan
    Backups on an HDD can only be read in USB Port 1, the other is reserved for Rock Band instruments if I'm not mistaken. The cIOS base does not affect the USB port. The recommended cIOS to have now is rev21d2x with IOS56 base. That combination can let you run most games without issues. There is the odd exception that'll need a different one (like Black Ops requiring IOS57 base).
     
  3. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    actually it's port0

    port 1 can be used instead in cfg usb-loader by saving an alternate module on the HDD. Last I checked it only supported WBFS partitions
     
  4. troy512

    Newcomer troy512 Advanced Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    95
    Country:
    United States
    i have experience with port 1 and can confirm xflak comment

    but its worse. you will need to extract and insert the usb connection once config loads

    config will give a 30 sec timer which you need extract and insert the usb connection

    yes
     
  5. youngrex
    OP

    Newcomer youngrex Advanced Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Messages:
    99
    Country:
    United States
    i dont have that problem though config loads it right up with it plugged in the thing is that it makes games freeze because im having to use base 58 for the games to run and i have a 1.5tb and 1tb hd. plus i have to use port 1 to play games on because port 0 is broken and i cant get it fixed due to my mom.
     
  6. Albatroz

    Member Albatroz GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    135
    Country:
    United States
    u can use uLoader 5.1
     
  7. LocoRoco

    Member LocoRoco GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    320
    Country:
    Australia
    you can use GX 2.1 + hermes cios
     

Share This Page