Pokemon Pearl not saving. G6 Flash cart.

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by carmulus, Apr 22, 2007.

Apr 22, 2007
  1. carmulus
    OP

    Newcomer carmulus Advanced Member

    Joined:
    Jul 31, 2004
    Messages:
    62
    Country:
    United States
    I know this topic is all over the forum, but I couldnt find anyone who had a G6 flash cart. I have one and (like others) when I save and try to relaod it, it says my save file has been corrupted. Any help is appreciated.
     
  2. bakhalishta

    Member bakhalishta my teef hurt

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Messages:
    549
    Country:
    Canada
    Use Safe Mode. I'm 10 hours into the game and encountered no problem.
     
  3. carmulus
    OP

    Newcomer carmulus Advanced Member

    Joined:
    Jul 31, 2004
    Messages:
    62
    Country:
    United States
    I did it in safe mode (that was the only way it would write), but i also trimed it I don't know if that will affect the save thing or not.
     
  4. bakhalishta

    Member bakhalishta my teef hurt

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Messages:
    549
    Country:
    Canada
    That's probably why it's not working.
     
  5. carmulus
    OP

    Newcomer carmulus Advanced Member

    Joined:
    Jul 31, 2004
    Messages:
    62
    Country:
    United States
    Alright ill try rewritng it without a trim and if it works ill feel like an idiot doing it in the first place.
     
  6. carmulus
    OP

    Newcomer carmulus Advanced Member

    Joined:
    Jul 31, 2004
    Messages:
    62
    Country:
    United States
    Nope didnt work ill try rewriting it again but i doubt itll do anything.
     
  7. carmulus
    OP

    Newcomer carmulus Advanced Member

    Joined:
    Jul 31, 2004
    Messages:
    62
    Country:
    United States
    Ok, this is weird. When I delete the ROM from the cart and then rewrite it, it still acts like i have played it before. When I rewrite it, the first time i boot it up it says save file has been erased due to corruption. It's weird because the first time i wrote it on the cart it didn't say that until after I tried to save....
     
  8. insanezer0x

    Newcomer insanezer0x Member

    Joined:
    May 18, 2006
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    ok, i had this same problem

    i believe you have to update your firmware
    put the loader and verify into the root dir
    Switch to GBA MODE THEN PRESS A+B+START+SELECT when you see the green words

    and update after
     
  9. dtjesus

    Newcomer dtjesus Member

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Messages:
    32
    Country:
    Ireland
    Yeah you must have old firmware. I'm about 8 hours in and its working fine for me. I wrote it with force r/w and trim rom.
     
  10. meemeethemonkey

    Newcomer meemeethemonkey Member

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    no problems here, dofat force rw trim soft reset, the works....no saving problems.

    although my g6 seems to have slowly been loading and saving 20 times longer than it used to. anyone else notice this? do I need to defrag or something?
     
  11. carmulus
    OP

    Newcomer carmulus Advanced Member

    Joined:
    Jul 31, 2004
    Messages:
    62
    Country:
    United States
    Thanks for the help guys, but can you be a bit mre specific on how to update your firmware. I got to the dgreen letters on my DS and When i pushed AB select start It asked if i wanted to reload the system.I chose yes and it just froze
    Thanx
     
  12. WishCow

    Newcomer WishCow Advanced Member

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    85
    Country:
    Hungary
    The firmware is the problem for sure, I had version 1.0 and it whitescreened on me, no matter how I tried flashing the rom.
    I updated the firmware to the latest version and now it runs and saves fine.

    To update the firmware you have to download the latest installation package from here: http://www.handheldsources.com/Download.html

    Unzip it and look in the G6 Loader directory, choose the correct language for your G6 and copy the two sys files to the root of the card, and do the AB select start combination.

    Note: You MUST use the correct language, otherwise it won't update.
    Btw, did anyone manage to hack the english firmware to allow it to be flashed onto chinese carts? I miss my 1.0 english menu [​IMG]

    edit: typo.
     
  13. carmulus
    OP

    Newcomer carmulus Advanced Member

    Joined:
    Jul 31, 2004
    Messages:
    62
    Country:
    United States
    Ok so I went to the site and updated to the newst version of G6 u-loader (i guess thats what you were talking about) is there anything else I'm supposed to do because its still not saving. I know its something obvious im not doing but it seems that im doing everything right.
     
  14. carmulus
    OP

    Newcomer carmulus Advanced Member

    Joined:
    Jul 31, 2004
    Messages:
    62
    Country:
    United States
    Where is the G6 loader directory and then how do you copy the two syst. files to the root of the card and to the AB select start combination? that all seems foreign to me. I don't normally deal with the insides of a program.
     
  15. carmulus
    OP

    Newcomer carmulus Advanced Member

    Joined:
    Jul 31, 2004
    Messages:
    62
    Country:
    United States
    K i think i found the source directories under config but what to system files are you talking about? And how dou you copy them to those places?
     
  16. WishCow

    Newcomer WishCow Advanced Member

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    85
    Country:
    Hungary
    Uh, I can't help with copying/unzipping, ask someone to do it for you, it will be much faster.
     
  17. Athlon-pv

    Member Athlon-pv GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 25, 2005
    Messages:
    621
    Country:
    United States
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=34239

    enjoy [​IMG]
     
  18. topboy

    Newcomer topboy Advanced Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    67
    Country:
    Canada
    thx a bunch! it installing right now can wait! if i were gay i would kiss you!!!!!!!!!! [​IMG]
     

Share This Page