Pokemon HGSS Shiny pkmn cheat problem

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Tux_Edo, Mar 22, 2010.

Mar 22, 2010
  1. Tux_Edo
    OP

    Newcomer Tux_Edo Newbie

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    whenever i activate the code and boot up the rom, i get dual white screens. it only occurs when i activate this particular code. does anyone have an updated code or a fix for this issue? EDIT: i'm using EDGE card w/ latest update.
     
  2. Team_Subspace

    Member Team_Subspace Citizen Marsalevsky

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    323
    Location:
    Behind a laptop screen
    Country:
    United States
    is this the code you're using:
    5206E128 4284FE81
    E2000108 00000060
    021D15A8 41C64E6D
    00006073 02111880
    E92D40F0 E51F0010
    E5900000 E1D018B4
    E1D028B6 E0217002
    E1A071A7 E51F1034
    E51F2034 E51F3034
    E5910000 E0243290
    E0253294 E0246005
    E1A069A6 E1560007
    11A00004 1AFFFFF8
    E5810000 E8BD80F0
    1206E116 0000F792
    E206E118 00000010
    F7B1E800 1C05FE13
    FE10F7B1 43050400
    0206E128 E0001C28
    D2000000 00000000
    if not try it cuz it works for me
     
  3. Tux_Edo
    OP

    Newcomer Tux_Edo Newbie

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    looks the same, but i replaced it anyways.
     
  4. Team_Subspace

    Member Team_Subspace Citizen Marsalevsky

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    323
    Location:
    Behind a laptop screen
    Country:
    United States
  5. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    you have to keep in mind that not all codes will work on all flash carts

    edge, m3, ezv and scds

    tend to have lots of problem on handling complicated codes [​IMG]
     
  6. nephi999

    Newcomer nephi999 Newbie

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    same problem, edge 1.9, but the funny thing is: i was using these cheats for this game on 1.8 and it worked perfectly. in fact i have pokemon 493-414 in cherish balls, all of them shiny. after updating to 1.9 to stop the game from repeatedly freezing and me having to stop every 5 pokemon to save, the cheat started white screening the game on startup. it's something to do with the update, but the cheat did work. and that's the same cheat that's on every action replay site, and the one i'm using. i added a hold L part into the code, but it still froze up, so that didn't work. if it's too complicated can someone teach me how to shorten it (or if your generous, shorten it for us?). diamond/platinum/other pkmn ds games all have shiny pokemon codes that work, even on 1.9 so i'm not too sure what is going on here. this is alot of information to use to help solve problem, edge users need love too >_>.

    ps: if you tell me to buy another flash cart which i cannot afford hence why i use a flashcart at all, i don't appreciate it and think you should answer the question instead of dodging it and pointing fingers. loyal R4 people are patient, they can wait for a patch to the game even though they whine about the speed patches get out, it's not going to kill them to wait, the old R4 fanbase is big enough to warrant the patches to come out. edge cards are still being updated, iEdges are plenty updated. and i swear, every flashcart forum has someone spouting crap like : "stop complaining/if you have time to ___/just hurry up and --> just buy a new flashcart". -end rage rant.
     
  7. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    thanks for the info..
    so it seems like they broke something when they updated to 1.9 [​IMG]
    solution? send them an email tell them they broke something
     
  8. Darknova07

    Newcomer Darknova07 Newbie

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Im running a r4 sdhc with 1.18b and i get the white screen with the same cheat. But it used to work b4

    >.>
     
  9. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    as i said... the code is complicated in nature [​IMG]
    it sort of like a stress test on the firmware
    like what i suggested.. thats nothing much i can do and the best solution is write to the r4 team
     

Share This Page