Hacking Please help with dah freezing

MutatedGamer

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Dec 17, 2009
Messages
67
Trophies
0
XP
99
Country
United States
I have a acekard 2i, and it ALWAYS freezes. I tried everything. I tried paper trick, tape trick, and the tutorial for 2.1 freeze fix (and btw, it won't even load games that way O.o). I just want to play pokemon without worrying about a freeze, but I can't, it will freeze. Help?
 
D

Deleted User

Guest
Leave it near a radiator and let it warm up.
happy.gif


On a more serious note, it would help if you are more specific in the problem, like where exactly it freezes and whatnot.
happy.gif
 

MutatedGamer

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Dec 17, 2009
Messages
67
Trophies
0
XP
99
Country
United States
it freezes at random man! And srrsly, all it does is freezes, I can't move, and the music plays in a loop, or just continues.
 

MutatedGamer

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Dec 17, 2009
Messages
67
Trophies
0
XP
99
Country
United States
all games, i tried reformatting, and this was happening since i got it, about 2-3 months ago

Posts merged

i also tried official firmware, AKIO, the AKIO + official loader fix. nothing
 

RupeeClock

Colors 3D Snivy!
Member
Joined
May 15, 2008
Messages
6,453
Trophies
1
Age
31
Website
Visit site
XP
2,181
Country
Can you tell us your hardware ID?

Go to the Acekard menu, press start, and select Help on the start menu.
It brings up a help window, and says HW: at the bottom.

What number is it?

Also, what firmware version are you using?
 

MutatedGamer

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Dec 17, 2009
Messages
67
Trophies
0
XP
99
Country
United States
by clean install you mean reformat? but I used AKIO since I had the acekard, and I had this problem with it. and to test it it might take 10 minuets to wait for a freeze
 

RupeeClock

Colors 3D Snivy!
Member
Joined
May 15, 2008
Messages
6,453
Trophies
1
Age
31
Website
Visit site
XP
2,181
Country
MutatedGamer said:
by clean install you mean reformat? but I used AKIO since I had the acekard, and I had this problem with it. and to test it it might take 10 minuets to wait for a freeze

By clean install I mean deleting AKMENU4.nds and the folder __aio.
Backup your skins and such before you do that.

If you haven't formatted using the Panasonic SD formatter, I advise it.
 

RupeeClock

Colors 3D Snivy!
Member
Joined
May 15, 2008
Messages
6,453
Trophies
1
Age
31
Website
Visit site
XP
2,181
Country
MutatedGamer said:
Sandisk (Has a 2 in circle?) 8gb Micro SDHC that I got on amazon for like 20 bucks
That 2 in a circle means it's Class 2, which means it is slow.
SDHC cards come in Class 2, 4 or 6, 6 being the fastest.
Class 2 is far from ideal for flashcarts, you should think about buying a Class 6 card somewhere.
Transcend is a popular brand.
 

RupeeClock

Colors 3D Snivy!
Member
Joined
May 15, 2008
Messages
6,453
Trophies
1
Age
31
Website
Visit site
XP
2,181
Country
Hmm, sorry I don't know.

Although whilst looking I found out there's such a thing as a Class 10 card, 16gb, Kingston, £85. D:

Edit: Yes that looks good to me.
smile.gif

But shop around, there may be better, faster, cheaper, read around, I'm just one guy.
 

RiPPn

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jun 20, 2008
Messages
82
Trophies
0
XP
195
Country
United States
Transcend makes a great card. Also there are class 10 cards, but in my experience they don't seem to perform better than a class 6, in fact when uploading to the card seems much slower. Stick with class 6.
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: https://imgur.com/gallery/1AA6r2H