PC stops at starting windows screen

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by NicknackMpogiatz, Apr 3, 2012.

Apr 3, 2012
  1. NicknackMpogiatz
    OP

    Newcomer NicknackMpogiatz Member

    Joined:
    Oct 23, 2011
    Messages:
    31
    Location:
    Europe
    Country:
    Greece
    I was watching videos on youtube but suddenly the screen froze and a blue screen appered.It restarted and then the screen was black with some text: NTLDR is missing.Press alt+ctrl+del to restart.I pressed alt ctrl del and it restarted.It showed the same thing.I detached every usb cable connected to the pc and started it again.It booted but it was stuck in the starting windows screen. Can you figure out what happened?
    EDIT:OS windows 7 home premium 64 bit.Also i said i detached every usb device connected to it and then it booted but got stuck in starting windows screen
     
  2. Originality

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,156
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    System file got corrupted. You can either use a boot disc (floppy boot disk, recovery CD, live OS, etc) to get into an operable state and just replace the corrupted file (NTLDR) yourself, or you can try to do it through the Windows DVD repair tools.

    I don't actually know how to use the repair tools... I just used a Linux Live CD, got online, downloaded the file (from google), dragged it over the old file, overwrote it, then rebooted. It worked fine after that.
     
  3. pspunabletohack

    Member pspunabletohack GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    345
    Country:
    Belgium
    NTLDR got corrupted do you have a Windows 7 disk (or what OS are you using) ?
     
  4. celcodioc

    Member celcodioc Major A$$hole

    Joined:
    Nov 13, 2011
    Messages:
    278
    Country:
    Sweden
  5. thiefb0ss

    Member thiefb0ss GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    158
    Location:
    Moscow
    Country:
    Russia
    I had this problem. My internal fan cable was loose. I replugged it in and it worked again.
     

Share This Page