nOOb set upguide for Acekard2

Discussion in 'Acekard' started by capparella, Jan 17, 2012.

Jan 17, 2012
  1. capparella
    OP

    Newcomer capparella Member

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I have a DSi and an Acekard2 , i was looking through the sticky thread and didn't see a link anywhere to the set up guide, am I missing something here?
     
  2. capparella
    OP

    Newcomer capparella Member

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I downloaded AKAIO 1.8.9 and placed akmenu4 and _aio folder on root of my formatted SD card. I went on to http://akaio.net/loaders/ to download the AK2/AK2i loader and placed the NDS file in the loaders folder on the SD card. I created a folder Games on the root placed them in there. Once I took the SD out and put into Acekard cartridege and into the DSi , i get a picture of angel wings and a halo, i click it and there is some foriegn writing along with DORASU , I click again and black screen _ An error has occured. Press and hold the power button to turn the system off. please see the nintendo dsi operations manual for help troubleshooting. Tried turning off and on, same error. Any ideas?
     
  3. s4mid4re

    Member s4mid4re  

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1,669
    Country:
    United States
    The dsi/3ds has the ability to block flashcarts via firmware updates (meaning, your ak2i currently isn't compatible with the current dsi firmware). In order for the flashcart to work on the dsi, you have to update the bootloader of your flashcart. To update, you'll need a ds phat/lite (since those can't block flashcarts) or a dsi/3ds with a firmware that is low enough for your ak2i to run on. Here's a guide: http://wiki.gbatemp....g_a_single_cart

    If you have further questions, just ask.

    EDIT: my bad, here's a link for the updater: http://www.acekard.com/download/ak2/ak2ifw_update_3ds3.0_DSi143.zip
     
  4. capparella
    OP

    Newcomer capparella Member

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Thanks!Worked like a charm, can I use different skins even though I needed the updater?
     

Share This Page