Noob questions about PSP CFW

Discussion in 'PSP - Hacking & Homebrew' started by TheNlightenedOne, Aug 17, 2012.

Aug 17, 2012
  1. TheNlightenedOne
    OP

    Newcomer TheNlightenedOne (╯°□°)╯︵ ┻━┻

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    27
    Location:
    New York State
    Country:
    United States
    I have a PSP-3001 (Gran Turismo special edition) and I want to put CFW on it. It's running 6.60, if that helps. I'm looking into ProCFW, but I'd like to get your opinions. So:
    1. What would be the best CFW for a 6.60 PSP-3001? Please give reasons too.
    2. What are the chances of CFW bricking my PSP?
    3. Is it worth the risk of bricking?
    4. Can you uninstall CFW? Or, more specifically, light CFW?
    5. What would the process be to unbrick it if I bricked it?
    6. If I ever try to sell my PSP to say, GameStop or whatever, will they buy it if it has CFW?
    Thanks for your help!
     


  2. osm70

    Member osm70 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    731
    Country:
    Czech Republic
    1.6.60 Pro-C
    2.none (if you dont do anything stupid)
    3.yes
    4.yes
    5.none - if you brick you are screwed
    6.probably not, but you can uninstall it
     
  3. TheNlightenedOne
    OP

    Newcomer TheNlightenedOne (╯°□°)╯︵ ┻━┻

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    27
    Location:
    New York State
    Country:
    United States
    1. That's what I thought...
    5. Well that's not good...
    6. How does one uninstall it?
     
  4. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    If you run the CFW installer you get the uninstall option too.
     
  5. TheNlightenedOne
    OP

    Newcomer TheNlightenedOne (╯°□°)╯︵ ┻━┻

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    27
    Location:
    New York State
    Country:
    United States
    Ah, cool. Thanks
    Edit: wait, the fast recovery or the CIPL flasher or the pro updater?
     
  6. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    You can't use CIPL on a 3000, read the sticky. If you're on 6.60 you'll want to use the downgrade method in the sticky yo get to 6.20 and run that, then you can use 6.20's permanent patch.

    Anyways to uninstall you run the patch installer and choose to uninstall, then you run the PRO installer and choose to uninstall.
     
  7. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    Gamestop won't sift through internal flash memory. If you're running the temp 6.60 CFW then just turning it fully off will be a sufficient step to be able to sell it as from a full power up the PSP will boot into OFW. (and formatting the memory stick if you're including that too).
     
  8. TheNlightenedOne
    OP

    Newcomer TheNlightenedOne (╯°□°)╯︵ ┻━┻

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    27
    Location:
    New York State
    Country:
    United States
    Sorry I didn't think to look through the stickies :/
    So for the most part, there isn't really a need for the uninstall option?
     
  9. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Well uninstalling it before doing other hacking-related things is a given in some situations.
     
  10. TheNlightenedOne
    OP

    Newcomer TheNlightenedOne (╯°□°)╯︵ ┻━┻

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    27
    Location:
    New York State
    Country:
    United States
    Sorry that I ask so many questions, but what kind of hacking-related things are you talking about?
    Edit: Also, would I have to uninstall to run an OFW update?
     
  11. Consension

    Newcomer Consension Member

    Joined:
    Aug 10, 2012
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Hacking-related things, such as moving to a different CFW. I would recommend applying the 6.20 Pro-C update, instead of the 6.60...considering there really isn't much of a difference between the 6.20 and 6.60 OFW versions, anyway. And, to be fair, it's an annoyance, for me anyway, to have to re-execute the 'Fast Recovery', every boot up > n
     
  12. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    I recommend uninstalling before doing an OFW update just to be sure.
     
  13. SILENT_HUNTRESS

    Newcomer SILENT_HUNTRESS CIERA BAKUFU

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    15
    Location:
    on a game.
    Country:
    United States
    i use 6.60 pro-c for cfw and i had no problems,but make sure to read about the notes on the download since they can offer good help.the cfw is easy to install and uninstall and use and it will really open up more options for your psp.
     
  14. Janthran

    Member Janthran Solarian

    Joined:
    Sep 17, 2011
    Messages:
    3,777
    Location:
    The Pacific Northwet
    Country:
    United States
    I have a question too.
    Is there any way to add more directories, or at least put some homebrews under "extra" and not "games"?
     
  15. TheNlightenedOne
    OP

    Newcomer TheNlightenedOne (╯°□°)╯︵ ┻━┻

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    27
    Location:
    New York State
    Country:
    United States
    Thank you everybody, I will install 6.60 Pro-C soon.
     
  16. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    You can add folders under your games menu with a plugin.
    http://wololo.net/talk/viewtopic.php?f=28&t=7407
    You'll want Game Categories Lite v1.5 R3.
     
  17. Janthran

    Member Janthran Solarian

    Joined:
    Sep 17, 2011
    Messages:
    3,777
    Location:
    The Pacific Northwet
    Country:
    United States
    Thanks.
    I was also wondering, since I haven't done much with plugins.. Is there an in-game plugin menu? I only have the screen capture one, and it seems like it just runs that one.
     
  18. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    It depends on the plugins whether they have in-game menus or not, but if you're looking for some sort of toolbox, cheat plugins like CMFusion/TempAR usually have a few utilities (like text reading and screenshot functions) and have in-game menus.
     
  19. Janthran

    Member Janthran Solarian

    Joined:
    Sep 17, 2011
    Messages:
    3,777
    Location:
    The Pacific Northwet
    Country:
    United States
    I meant like to decide which plugin to use, while in-game.
     
  20. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Plugins are loaded during the system switch (VSH/GAME/POPS), so the closest you'll get is a per-game plugin-setting plugin. I don't know of any offhand.
     

Share This Page