no IOS will install

Discussion in 'Wii - Hacking' started by anden1022, Dec 10, 2008.

  1. anden1022
    OP

    anden1022 Member

    Newcomer
    29
    0
    Jun 1, 2008
    Hi, I've been trying to make backup loader work but the cIOS Installer returns:
    "Download complete, Installing:

    Installing ticket...

    Adding title...

    Adding content ID 00000000
    install_nus_object(0x8005db00, 0)

    ES_AddContentStart(00000001000000f9, 0)

    :
    ES_AddContentStart(00000001000000f9, 0) failed: -1017

    install returned -1"

    The downloading works fine but the installing fails.
    If it matters i have firmware ver.3.3E and the cIOS installer says "IOS Version: 00240c12".
    Do i need to downgrade the firmware?
     
  2. pika9323

    pika9323 GBAtemp Fan

    Member
    408
    0
    Nov 23, 2008
    Gambia, The
    http://web150.serv62.wrsds-ns.de/a/wii/wii_error_codes.pdf

    How to fix:
    1) Your SD card is not formatted as FAT16 properly, reformat
    it
    2) You deleted the file, after you selected it for install… stop
    doing shit like this
    3) Appears, when there is no “WAD” folder on your device
    (i.e. a SD card)
     
  3. kitt050383

    kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    648
    0
    Aug 11, 2008
    United States
    New Jersey
    Hey pika thats an outdated guide check out my signature for a more updated one....

    -kitt050383
     
  4. pika9323

    pika9323 GBAtemp Fan

    Member
    408
    0
    Nov 23, 2008
    Gambia, The
    K thanks.
     
  5. anden1022
    OP

    anden1022 Member

    Newcomer
    29
    0
    Jun 1, 2008
    1) My sd card is formatted correctly.
    2) Umm, don't really understand(don't speak very good English).
    3) There is a WAD folder on my sd card
     
  6. kitt050383

    kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    648
    0
    Aug 11, 2008
    United States
    New Jersey
    Downgrade your firmware anden1022...

    Also do you have the required wad file in the root directory of your sd card?...

    Example:
    < SD-Card >
    -Apps
    -Saves
    -Wads
    - IOS36-64-v1042.wad
     
  7. anden1022
    OP

    anden1022 Member

    Newcomer
    29
    0
    Jun 1, 2008
    I downgraded to 3.2E but the same error appears.
    Should I downgrade more?
     
  8. pika9323

    pika9323 GBAtemp Fan

    Member
    408
    0
    Nov 23, 2008
    Gambia, The
    Did you run the IOS downgrader after the downgrade?
     
  9. afif95

    afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Member
    1,805
    1
    Nov 24, 2008
    Malaysia
    Malaysia!
    No you shouldn't apparently.

    Ahh, I've had this problem long time ago.

    Start from scratch, update your Wii to 3.4, then follow EoC's or RadioShadow's guide.

    Oh and, if you ever have a 1017 error on IOS Downgrader, and after reboot you got the system files corrupted screen, try rebooting your Wii, twice. It should be okay, then run WAD Manager and install cios_fix.wad WITHOUT UN-INSTALLING it. Rest should be a breeze
     
  10. kitt050383

    kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    648
    0
    Aug 11, 2008
    United States
    New Jersey
  11. anden1022
    OP

    anden1022 Member

    Newcomer
    29
    0
    Jun 1, 2008
    I ran the IOS downgrade and now everything works perfectly, JAY I CAN FINALLY PLAY SMG!!!!
     
  12. afif95

    afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Member
    1,805
    1
    Nov 24, 2008
    Malaysia
    Malaysia!
    Nevermind, glad you'd fix it